Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio riekkui Soinin takinkääntöä

Talous
 
Näin Soini puhui aiemmin kriisimaiden tukemisesta
Näin Soini puhui aiemmin kriisimaiden tukemisesta
Kreikan ja muiden EU-kriisimaiden tukemista oppostiosta käsin vastustanut perussuomalaiset oli torstaina 13. elokuuta mukana hyväksymässä Kreikan kolmatta tukipakettia. Näin puolueen johtaja, nykyinen ulkoministeri Timo Soini kommentoi tukipolitiikkaa vielä vähän aikaa sitten. Toimittaja: Ruut Tolonen, leikkaus: Kristiina Marttinen

Eduskunnan suuri valiokunta siunasi jo torstaina Suomen myönteisen kannan Kreikan kolmanteen tukipakettiin.

Myös tukipaketteihin aiemmin äärimmäisen kriittisesti suhtautuneet perussuomalaiset äänestivät 86 miljardin euron tukipaketin puolesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi blogissaan, että Kreikan tukeminen oli hänelle "katkera pala". Soini perusteli myönteistä kantaa sillä, että muussa tapauksessa hallitus olisi hajonnut ja "punavihreät" olisivat nousseet hallitukseen.

Oppositio kritisoi perjantaina kovasanaisesti Soinin takinkäännöstä.

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund pitää sitä "Suomen poliittisen historian suurimpana takinkäännöksenä".

"Soinin käännös on 180 astetta. En oikein muista mitään vastaavaa. Heistä on nyt kai tullut myös vanha puolue", Haglund sanoi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki piti perussuomalaisten käyttäytymistä "ehdottomana antautumisena".

Arhinmäki muistutti, että vaalien alla Soinin ainoa kynnyskysymys hallitukseen menolle oli se, että uusia Kreikka-paketteja ei tule.

"He antoivat periksi keskeisimmässä poliittisessa vaatimuksessaan, mutta vastineeksi he eivät ole saaneet hallituksessa itselleen mitään. Heistä on tullut kovan kokoomuslaisen politiikan seurailijoita."

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oli samoilla linjoilla. "Perussuomalaiset tekevät politiikkaa, jossa hylätään kaikki heitä nostaneet kysymykset", Niinistö sanoi HS:n Studio Kulmapöydässä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen totesi, että "ei voi olla ihailematta tapaa ja tyyliä, joilla Soini hoiti kannanmuutoksen".

"Täytyy olla taitava poliittinen johtaja, jos saa puolueessaan läpi tällaisen täyden takinkäännöksen. Onhan tuo kriittisyys Kreikan avustamiseen ollut eräs keskeisiä poliittisia voimanlähteitä puolueen olemassaololle", Räsänen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat