Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakimuutos mullistaa joukkorahoituksen

Talous
 

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoiden valvoja SEC ilmoitti maaliskuussa lainmuutoksesta, joka mullistaa pienyritysten joukkorahoituksen.

Mikä tahansa yritys Yhdysvalloissa saa kerätä 50 miljoonaa dollaria sijoittajilta vuoden aikana. Yrityksen ei siis tarvitse enää listautua pörssiin.

Samalla kuka tahansa saa luvan sijoittaa suoraan mihin tahansa yritykseen. Enää rahoitusta tarvitsevat yritykset eivät siis ole riippuvaisia varakkaista enkelisijoittajista tai pääomasijoittajista, vaan voivat kerätä varoja vaikka pieninä puroina sosiaalisen median kautta.

Aiemmin osakkeiden myynti muille kuin ammattimaisille sijoittajille on vaatinut yrityksiltä paljon lupia.

Uudistukset purkavat byrokratiaa, helpottavat pienyritysten rahankeruuta ja tekevät sijoittamisesta helpompaa myös pienituloisille.

Colorado Crowdfunding -joukkorahoitusalustan perustaja R.P. Burrasca vertasi uudistusta blogissaan tsunamiin, joka muuttaa kaiken.

Pienyritykset voivat alkaa soveltaa lakia vuoden 2016 alussa.

Suomessa vastaava lainmuutos on valmisteilla valtiovarainministeriössä. Kuten Yhdysvalloissa, tarkoitus on helpottaa joukkorahoituksen välittämiseen liittyvää liiketoimintaa. Näin yritykset voisivat kerätä rahaa uusista lähteistä, ja piensijoittajat saisivat lisää vaihtoehtoja, joissa on sekä korkea tuotto että korkea riski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat