Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amazonin perustaja: Emme ole sieluton työpaikka

Jeff Bezos vastasi kritiikkiin verkkokaupan työkulttuurista

Talous
 
Jeff Bezos
Jeff Bezos

Verkkokauppa Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos tyrmää New York Times -lehden esittämän kritiikin yhtiön epäinhimillisestä työkulttuurista, kertoi uutistoimisto AFP maanantaina. Bezoksen mukaan Amazon ei ole sieluton työpaikka, jossa henkilökunta itkee.

Bezos on Amazonin perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja.

New York Times julkaisi viikonloppuna artikkelin, jossa Amazonin työkulttuuria kuvailtiin hyvin vaikeaksi työntekijöille.

Sanomalehti haastatteli artikkelia varten sata Amazonin työntekijää.

Sanomalehden mukaan yritys puskee työntekijöitään epäinhimillisiin saavutuksiin. Lehden haastattelemien työntekijöiden mukaan työtä tehdään usein terveyden kustannuksella.

Yksi työntekijöistä kuvailee, kuinka hän on nähnyt "melkein jokaisen kollegansa itkevän työpöytänsä luona".

Työntekijät kertovat artikkelissa, kuinka yhtiössä on tapana, että sähköpostiviestejä lähetetään ja niihin vastataan vielä puolenyön jälkeen. Artikkelin mukaan yritys kannustaa henkilöstöään kertomaan, jos jonkun muun työsuoritus on ollut huono.

Bezos on vastannut kritiikkiin muistiossa, joka on lähetetty kaikille organisaation sisäisesti.

Bezosin mielestä New York Timesin artikkeli ei kuvaile hänen tuntemaansa Amazonia tai sen työntekijöitä, joiden kanssa hän työskentelee päivittäin.

"The Times väittää, että meidän tarkoituksemme on luoda sieluton, dystopiamainen työpaikka, jossa ei pidetä hauskaa tai koskaan kuulla naurua. Minä en tunnista tätä Amazonia ja toivon todella paljon, ettette tekään", Bezos kirjoittaa.

Bezos lisäsi vielä, että jättäisi itse sellaisen yhtiön, jonka työkulttuuri olisi mennyt näin pitkälle.

"Uskon vahvasti, että olisi hullua jäädä töihin sellaiseen yritykseen, jota New York Times kuvailee. Tiedän, että itse jättäisin sellaisen yhtiön", Bezos kirjoittaa.

Artikkeli on myös nostanut esiin kiihtyneitä kommentteja Piilaakson teknologiajohtajilta sekä Amazonin työtekijöiltä. Esimerkiksi Twitterin entinen toimitusjohtaja Dick Costolo arvioi Twitterissä, että artikkelissa esiintyneet väitteet on "irrotettu kontekstistaan".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat