Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio ei tue eläkesäästämistä

Talous
 
Jussi Miettinen

Tämän päivän pari-kolmekymppisiä ei käy kateeksi.

Heidän eläkkeensä yltää joidenkin arvioiden mukaan parhaimmillaankin vain 40 prosenttiin työuran viimeiseen palkkakuittiin merkitystä kuukausitulosta. Lisäksi he voivat jäädä eläkkeelle aikaisintaan 68-vuotiaana – jos silloinkaan.

Tästä nuoret saavat kiittää kahta edellistä hallitusta, jotka väestön ikääntymisen vuoksi ovat joutuneet pidentämään suomalaisten työuria.

Valtio ei myöskään enää tue eläkesäästämistä vanhaan malliin.

Vapaaehtoisten eläkevakuutusten ja pitkäaikaissäästämis- eli PS-tilien verohyödyt tavalliselle palkansaajalle ovat nykyään lähes olemattomat. Lisäksi niihin säästetyt rahat saa käyttöönsä aikaisintaan 68-vuotiaana, ellei esimerkiksi joudu työttömäksi tai sairastu vakavasti.

Ei siis mikään ihme, että eläkevakuutusten ja PS-tilien suosio on romahtanut.

Kun monet suurten ikäluokkien edustajat pystyivät lopettamaan työnteon lakisääteistä eläkeikää aiemmin juuri verotuettujen vapaaehtoisen eläkevakuutusten turvin, tämän päivän nuorille aikuisille moista ylellisyyttä ei suoda.

Monen talousasiantuntijan mukaan eläkeiän nostaminen ei riitä turvaamaan eläkkeiden maksamista, vaan myös eläkkeiden kokoon on kajottava.

Ainoa vaihtoehto jäädä oloneuvokseksi ennen aikojaan, on säästää sitä varten sievoinen omaisuus, sillä lisäeläkkeenkin säästämisessä riittää tekemistä.

Parempi siis aloittaa jo tänään, jos siihen on mahdollisuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat