Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viihdemies ryhtyy remontoimaan MTV:tä

Tappiollinen mediayhtiö saa uuden toimitusjohtajan musiikkibisneksestä

Talous
 
Outi Pyhäranta HS
Jarkko Nordlund siirtyy MTV:n toimitusjohtajaksi musiikkiyhtiö Universal Musicista. MTV:tä kolme vuotta johtanut Heikki Rotko sai potkut toukokuussa.
Jarkko Nordlund siirtyy MTV:n toimitusjohtajaksi musiikkiyhtiö Universal Musicista. MTV:tä kolme vuotta johtanut Heikki Rotko sai potkut toukokuussa. Kuva: Outi Pyhäranta HS

Viihdemies, jolla on remonttifetissi, kuvailee Jarkko Nordlund itseään.

Nordlundin tulevassa työssä molemmat ominaisuudet ovat tarpeen: hän aloittaa mediayhtiö MTV:n uutena toimitusjohtajana tammikuussa. Tappiota tehnyt ja työntekijöitä irtisanonut yhtiö on ollut kovassa muutoksessa, ja Nordlundin puheista voi päätellä, että remontti ei ole ohi.

Kuka

Jarkko Nordlund

 Syntynyt vuonna 1974 Porvoossa.

 Kauppatieteiden maisteri.

 Perheeseen kuuluvat vaimo ja neljä lasta.

 Harrastaa vapaa-ajalla kuntoliikuntaa ja puutalojen remontointia.

"Nykyinen liiketoiminta pitää saada kuntoon, ja se on ihan mahdollista. Mielenkiintoista on se, mitä me tuodaan siihen rinnalle", hän sanoo.

Digitalisoitumisen muutos on kolhinut myös MTV:tä, kun nykyisin kuluttajien ajasta kilpailevat Netflixin kaltaiset suoratoistopalvelut, Youtube ja muut videopalvelut sekä sosiaalinen media. Lisäksi mainostamiseen käytetty summa pienenee Suomessa edelleen.

Kuusi viime vuotta Nordlund on saanut seurata vielä pidemmällä kulkevaa digitalisoitumista, sillä hän on johtanut musiikkiyhtiö Universal Musicia Suomessa ja Baltian maissa. Spotifyn kaltaiset palvelut näyttävät vihdoin pysäyttäneen musiikin myynnin luisun, ja digitaalisen myynnin osuus on Suomessa jo yli 70 prosenttia.

Nordlund näkee musiikissa ja televisiossa yhteistä: molemmat ovat viihdettä, jonka kulutus kasvaa jatkuvasti. Perinteinen television tuijottaminen olohuoneen sohvalla saattaa väistyä, mutta liikkuvan kuvan katselu mobiililaitteista on Nordlundille yhtä lailla televisiota.

"Kaikki sanovat, että tv on kuollut. Se on bullshittiä."

MTV:n yksi riippa on ollut huonosti kannattava maksu-tv. Kalliiksi ovat tulleet erityisesti urheilun lähetysoikeudet, joista yhtiö on myöntänyt maksaneensa liikaa.

Aikanaan kahta eri maksukanavaa johtaneen Nordlundin mielestä perinteisessä maksutelevisiossa kaikki pitäisi miettiä uudelleen sisällöstä ja jakelusta alkaen.

Konkreettista reseptiä MTV:n suunnan kääntämiseen Nordlund ei vielä osaa antaa. Kotimaisuus on hänelle tärkeää, ja uutiset ovat eittämättä osa MTV:tä, mutta muutoin mediayhtiön pitää vain kokeilla rohkeasti uutta.

"Me ei voida tehdä mediayhtiöön mitään kolmen tai viiden vuoden suunnitelmaa, koska kukaan ei tiedä, millaista mediabisnes on kolmen vuoden päästä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat