Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan lainapaketti eteni parlamenteissa

Saksa tukee lainaohjelmaa. Hollannissakin pääministeri säilytti luottamuksen.

Talous
 
Axel Schmidt Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel (kesk.) keskusteli kansanedustajien kanssa, kun liittopäivät äänesti Kreikan tukipaketista keskiviikkona.
Saksan liittokansleri Angela Merkel (kesk.) keskusteli kansanedustajien kanssa, kun liittopäivät äänesti Kreikan tukipaketista keskiviikkona. Kuva: Axel Schmidt Reuters

Kreikan kolmas lainaohjelma sai keskiviikkona Saksan ja Hollannin hyväksynnän. Kreikka tarvitsee rahoitusta saman tien, jotta se pystyy maksamaan tänään torstaina Euroopan keskuspankille erääntyvän 3,2 miljardin euron maksun.

Noin 86 miljardin tukipaketin puolesta äänesti 454 Saksan parlamentin edustajaa. 113 edustajaa vastusti lisätukea, ja 18 edustajaa äänesti tyhjää.

Lomalta äänestämään kutsuttu parlamentti hyväksyi uuden tukipaketin odotetusti, vaikka liittokansleri Angela Merkelillä on ollut ongelmia hillitä oman puolueensa CDU:n sisältä kuuluvaa kritiikkiä.

Bild-lehti arvioi ennakkoon, että jopa 120 CDU:n ja sen baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n edustajaa saattaisi äänestää Kreikan lisäapua vastaan. Kapina laimentui tällä kertaa, mutta uutistoimisto Reuters arvioi, että mahdolliset tulevat lainat tuskin menevät läpi Saksan parlamentissa. Saksa on euroalueen suurin ja vaikutusvaltaisin maa.

Merkelin lisäksi Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble taivutteli edustajia lainaohjelman puolelle. Schäuble kertoi uutistoimisto Bloombergin mukaan, että Kreikan taloudellisen elämänlangan pidentäminen on Euroopan etujen mukaista. Näin siitä huolimatta, että vielä heinäkuussa Schäuble ajoi Kreikan väliaikaista euroa eurosta.

Alankomaiden pääministeri Mark Rutte joutui jännittämään Kreikka-päätöstä Merkeliä pidempään. Liberaali Rutte taisteli keskiviikkona kansallismielisen Vapauspuolueen epäluottamuslausetta vastaan.

Alankomaiden ei alun perin pitänyt päättää Kreikka-tuesta koko parlamentin voimin, mutta oppositiopuolueet esittivät epäluottamuslauseen ja vaativat äänestystä.

Rutte kuitenkin sai selvän tuen uudelle lainaohjelmalle.

Tiistaina siunauksensa Kreikka-paketille antoivat Espanjan, Viron ja Itävallan parlamentit. Suomessa Kreikan tukemisesta päätti suuri valiokunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat