Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toyota tuo markkinoille uusia vetyautomalleja

Aston Martin tekee täyssähköauton

Talous
 
handout
Toyota Mirai on maailman ensimmäisiä sarjatuotantoon otettuja vetyhybridiautoja.
Toyota Mirai on maailman ensimmäisiä sarjatuotantoon otettuja vetyhybridiautoja. Kuva: handout

Japanilainen autonvalmistaja Toyota aikoo tuoda markkinoille vuoden 2020 Tokion olympialaisiin mennessä paljon uusia autoja. Monissa niissä on uutta vetyteknologiaa. Toyotan liikevaihto – 188 miljardia euroa – on vain joitakin miljardeja pienempi kuin Suomen bruttokansantuote (204 miljardia euroa). Siksi sillä on varaa investoida olympialaisiin iso summa rahaa: lähes kaksi miljardia euroa, uutisoi Autoweek.

Ensi lokakuussa Toyota esittelee Tokion autonäyttelyssä uuden Prius-mallin. Kyseessä on odotettu uutuus, sillä Prius on ollut hybriditeknologian edelläkävijä ja jopa tietynlainen synonyymi hybridi-autolle, niin ikoninen siitä on vuosien saatossa tullut.

Vetykäyttöisestä Toyota Miraista tulee facelift eli pieniä uudistuksia kokeva uusi malli vuonna 2018.

Vuonna 2014 esitelty alkuperäinen Mirai (Mirai tarkoittaa tulevaisuutta) on maailman ensimmäisiä sarjatuotantovalmisteisia vetyhybridiautoja.

Lisäksi odotetaan, että Toyotan luksusdivisioonalta Lexukselta tulee samaa vetyteknologiaa käyttävä malli olympialaisiin mennessä. Malli on todennäköisesti Lexus LS.

Myös Toyotan oma luksusmalli saa vetyteknologiaan pohjautuvan version. Suomessa hyvin harvoin nähtävä, jo vuodesta 1955 asti valmistettu Toyota Crown -malli saa nimittäin niin ikään vetyteknologiaa peltinsä alle. Tämän auton on tarkoitus tulla markkinoille 2019.

Toisen luksusluokan uuden malllin – Toyota Centuryn – on tarkoitus olla limusiinimainen herrakerhon auto, jossa olisi 5-litrainen V8-moottori. Mukana olisi muodin mukaisesti myös jonkin verran sähköä, eli tämä auto olisi tavanomaisempi hybridi. Näitä autoja valmistettaneen vain 60 kappaletta.

Lisäksi tulossa on tavallisempia Toyota-malleja.

Näistä mielenkiintoisin on Japan Taxi -auto. Kyseessä on pieni, korkea auto – ilmeisen käytännöllinen malli ahtaisiin suurkaupunkeihin taksiautojen uudistajaksi.

Mielenkiintoista uusissa automalleissa on etenkin se, että niin suuri osa niistä pohjaa vielä asiakkaille kovin tuntemattomaan vetyteknologiaan.

Toyota panostaa vetyyn täysillä. Toyotan pragmaattisen bisnestavan tuntien sillä luulisi olevan hyvät ennusteet onnistumiselleen.

Sähköautojen puolella markkina on kuumenemassa paitsi tavallisten ja ylemmän keskiluokan autoissa, myös superautojen luokassa.

Tähän viittaa ainakin se, että yhdysvaltalainen sähköautojenvalmistaja Tesla valmisti hiljattain paljon mediassa näkyvyyttä saaneen P90D-mallin Model S -autostaan.

Se on täyssähköauto, joka kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin 2,8 sekunnissa. Nopeutensa suhteen kyseessä on siis mitä suurimmissa määrin täysiverinen urheiluauto.

Nyt perinteikäs brittiläinen autonvalmistaja Aston Martin on ilmoittanut, että se aikoo valmistaa kilpailijan tälle hirmu-Teslalle.

Kyseessä olisi Aston Martin Rapide -mallin täyssähköversio, jossa olisi neliveto ja 800 hevosvoimaa tehoa. Rapide on neliovinen – tavallaan Aston Martinin "perheauto".

Normaalisti Aston Martin valmistaa lähinnä Coupé-mallisia urheiluautoja.

Yhtiön autot ovat tuttuja muun muassa monista James Bond -elokuvista, mikä kertoo paljon valmistajan imagosta.

Tavallinen polttomoottori-Rapide on 6-litrainen V12-moottorilla varustettu auto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat