Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni suomalainen yhtiö on kytköksissä Kiinaan

Talous
 
Finnair
Finnair

Kone

Suomalaisista yrityksistä Kiinaa ei seurata missään niin tarkasti kuin Koneessa. Hissien ja liukuportaiden valmistajan uusista tilauksista jo 40 prosenttia tulee Kiinasta. Koneen Kiinan-myynnin kasvuvauhti on kuitenkin taantunut kahdessa vuodessa 20 prosentista 5 prosenttiin.

Kone on pärjännyt Kiinassa hyvin verrattuna kilpailijoihin. Koneella on myös paljon valmistustoimintaa Kiinassa, mistä on etua Kiinan valuutan yuanin heikentyessä.

Outotec, Metso

Kiinan alentuneet kasvuennusteet ja erityisesti rakentamisen hidastuminen vähentävät kaivos- ja metalliteollisuuden investointeja maailmalla.

Suomalaiset Outotec ja Metso myyvät teknologiaa mineraali- ja metalliteollisuudelle. Ne kärsivät, kun australialaiset tai chileläiset kaivoshankkeet jäävät yhä useammin toteutumatta.

Konecranes, Cargotec

Kiinan talouskasvun heikkeneminen heijastuu maailmankauppaan ja sitä kautta merirahtien määrään.

Pitkällä aikavälillä tällä on merkitystä esimerkiksi satamanosturien tarpeeseen ja sitä kautta Konecranesin ja Cargotecin myyntiin.

UPM, Stora Enso, Metsä Group

Kiinan talouskasvun ansiosta paperin ja kartongin tuotanto ja kulutus ovat kasvaneet hyvin. Esimerkiksi pehmopapereiden myynti liittyy suoraan elintason nousuun. Suomesta on viety Kiinaan yhä enemmän paperin valmistukseen käytettävää sellua. Lisäksi metsäyhtiöillä on Kiinassa isoja tuotantohankkeita. Kiinan rooli metsäyhtiöiden toiminnassa ei kuitenkaan ole ratkaiseva.

Finnair

Aasian-liikenteeseen keskittyvä Finnair tavoittelee Kiinasta työ- ja vapaa-ajanmatkustajia sekä rahtiliikennettä. Kiinan talouskasvun hidastuminen voi pahimmillaan tarkoittaa sitä, että uusi ja uljas A350-laivasto lentää Kiinaan puolityhjänä. Myös juanin heikkeneminen rasittaa Finnairia, sillä yhtiö myy jonkin verran lentolippuja juaneissa.

Outokumpu

Ruostumattoman teräksen valmistaja Outokumpu kärsii siitä, että Kiinaan on rakennettu liian paljon terästä valmistavia laitoksia suhteessa teräksen kysyntään. Kun kysyntä Kiinassa vaimenee, kiinalaisvalmistajat dumppaavat terästä ulkomaille pilkkahintaan. Outokummun onneksi EU:n polkumyyntitullit ovat helpottaneet tilannetta.

Saga Furs

Kansainvälinen turkiskauppa pyörii nykyään kiinalaisten asiakkaiden ympärillä. Alkuvuodesta Saga Fursin kauppa kävi hyvin, osin Kiinan kylmien talvikelien ansiosta. Myyntiä uhkaavat kuitenkin kiinalaisten ostovoiman kasvun hiipuminen ja Kiinan asenneilmaston muuttuminen niin, että varallisuuden esittelemistä ei enää suosita.

Kone
Kone
Outotec
Outotec
Cargotec
Cargotec
UPM, Stora Enso, Metsä Group
UPM, Stora Enso, Metsä Group
Outokumpu
Outokumpu
Saga Furs
Saga Furs
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat