Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluvaatteiden pesuaine voi sopia hyvin myös peruspyykille

Talous
 
Helsingin Sanomat

Yliopistonlehtori Marja Rissanen Tampereen teknillisestä yliopistosta arvioi viisi urheiluvaatteille tarkoitettua pyykinpesuainetta niiden tuoteselosteiden perusteella, näkemättä tuotemerkkejä.
 
Perlana Sport
1 500 ml, hinta 4,25 euroa 

Perinteiseltä vaikuttava pesuaine. Tällä voisi pestä kodin kaikki pyykit. Sopii sekä puuvillalle että polyesterille. Ympäristön kannalta fosfonaatti on hieman epäilyttävä, sillä aine sisältää fosforia. Tuotteen hajusteet ja säilöntäaineet saattavat aiheuttaa allergiaa.

Serto Sportti
850 ml, hinta 2,90 euroa

Sopii sekä polyesterin että puuvillan pesemiseen. Sisältää harmaantumista estäviä ja värinsuoja-aineita. Sopii vaatteille, joissa on sekä valkoista että voimakkaita värejä. Fosforia sisältävä fosfonaatti ympäristön kannalta hieman epäilyttävä.

Zebla urheiluvaatteiden pesuaine
500 ml, hinta 11,50 euroa

Selvästi erikoispesuaine, sisältää kalliita raaka-aineita. Mukana on harmaantumista estäviä ja värinsuoja-aineita sekä hajunpoistoaineita. Sopii tekokuiduille. Tuoteselosteen mukaan ei näytä sisältävän ympäristölle haitallisia tai allergisoivia aineita.

Holmenkol Textile Wash
500 ml, hinta 16,95 euroa

Tuoteseloste ei ole aivan normaalien pesuainemerkintöjen mukainen, ainesosien luettelo on hieman harhaanjohtava. Klooriasetaatti tuntuu turhan jykevältä aineelta kotikäyttöön. Jättäisin ehkä kauppaan puutteellisen tuoteselosteen vuoksi.

FIT'n Clean
500 ml, hinta 8,90 euroa

Sopii etenkin tekokuiduille. Ei sisällä erityisen kalliita ainesosia. Tuoteselosteen perusteella ei näyttäisi sisältävän ympäristölle haitallisia tai erityisen allergisoivia aineita. 

 

Perlana Sportia ja Serto Sporttia myydään tavallisissa marketeissa, Fit'n Cleania urheiluliikkeissä, Zeblaa etenkin pyöräily- ja Holmenkolia veneilyliikkeissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat