Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perintöprinssin pikavisiitti jätti brittien aikeet piiloon

Talous
 

Mitä konkreettisia myönnytyksiä Britannia haluaa muilta EU-mailta pysyäkseen Euroopan unionissa? Sitä eivät tiedä brittiäänestäjät, sitä ei tiedä Britannian parlamentti – eivätkä sitä tiedä Britannian valtiovarainministerin George Osbornen Helsingin-vierailun jälkeen suomalaisetkaan.

Osborne ei ollut kuka tahansa ministerivieras. Britannian pääministeri David Cameron antoi hänelle toukokuisen vaalivoiton jälkeen avaintehtävän: Osborne on brittihallituksen pääneuvottelija, kun Britannia yrittää siirtää valtaa EU:sta takaisin Britanniaan ennen ensi vuoden EU-kansanäänestystä.

Osborne on myös suosikkiehdokas Cameronin seuraajaksi, ehkä jopa tuleva pääministeri.

Maanantaina vuorossa oli Osbornen täsmäisku Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan. Brittien toiveet eivät silti kirkastuneet. Lista oli sama ja yhtä epämääräinen kuin Cameronilla aiemmin.

Suomessa Osborne saattoi tosin toivoa kylvävänsä toivomuksiaan otolliseen maaperään. Ministerikollega Alexander Stubb (kok) on tunnettu Britannia-fani. Ulkoministeri Timo Soinin perussuomalaiset puolestaan kuuluvat samaan EU-parlamentin ECR-ryhmään kuin Cameronin ja Osbornin konservatiivitkin.

Kukaan Suomessa tuskin haluaa, että Britannia jättää EU:n. Kannatusta saavat myös brittien vaatimukset EU-byrokratian purkamisesta ja kansallisten parlamenttien vahvistamisesta.

Täytyy silti muistaa, että Britannia ajaa omaa etuaan. Tosineuvottelut käydään syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat