Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birdsien lisenssibisnes hyytyy

Viihdeyhtiö Rovio aikoo irtisanoa yli kolmanneksen työntekijöistään

Talous
 

Peli- ja viihdeyhtiö Rovio Entertainment uudistuu rajuilla keinoilla. Angry Birds -hahmoista tunnettu yhtiö kertoi keskiviikkona, että se aikoo karsia yli kolmanneksen henkilöstöstään.

Yhtiö suunnittelee irtisanovansa 260 ihmistä, joista 230 työskentelee Suomessa. Tulevan kokopitkän animaation tuotanto on vähennyksistä käytävien neuvottelujen ulkopuolella.

Yhtiöllä on 670 työntekijää, joista suurin osa työskentelee Suomessa.

Rovion kannattavuus on suorastaan romahtanut parhaista vuosista, ja yhtiön mukaan tulos heikkenee edelleen tänä vuonna.

Tärkein syy alamäkeen on lisenssi- ja muun kuluttajatuotebisneksen hiipuminen. Kuluttajat eivät enää osta Angry Birds -logolla varustettuja tuotteita samaan tapaan kuin ennen.

Kuluttajatuotteet ovat yksi Rovion kolmesta liiketoiminta-alueesta. Yhtiön mukaan panokset pannaan vastedes yhä enemmän kahteen muuhun ydinalueeseen eli peleihin ja muuhun julkaisutoimintaan, erityisesti tulevaan suuren budjetin elokuvaan.

"Jotta voimme jatkaa Rovion menestyksen rakentamista, meidän pitää uudistua", kertoi yhtiön toimitusjohtaja Pekka Rantala tiedotteessa. Rantala ei halunnut kommentoida irtisanomisia viestimille keskiviikkona.

Rovion seuraava iso mahdollisuus on ensi toukokuussa ensi-iltaan tuleva Angry Birds -animaatio, joka on yhtiölle erittäin suuri ponnistus. Rovio on kertonut panostavansa elokuvaan yli sata miljoonaa euroa.

Kovimman Angry Birds -huuman vuosina Rovio oli erittäin kannattava yritys. Yhtiö teki vuonna 2012 peräti 77 miljoonan euron liikevoiton 152 miljoonan euron liikevaihdolla.

Sen jälkeen yhtiön liiketoiminta ei ole enää juuri kasvanut, ja kun kuluja on tullut lisää, kannattavuus on heikentynyt. Viime vuonna vertailukelpoinen liikevaihto pieneni yhdeksän prosenttia, ja liikevoitto jäi noin kymmeneen miljoonaan.

Edellisen kerran Roviossa pidettiin isot yt-neuvottelut viime vuoden lopulla. Tuolloin työt loppuivat 110 työntekijältä.

Suomen pelialaa edustavan järjestön Neogamesin johtaja Koopee Hiltunen arvioi, että Rovion ongelmia ei voi yleistää koskemaan koko Suomen pelialaa.

"Jos katsoo pelibisnestä, niin pelinkehittäjillä menee keskimäärin hyvin", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat