Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n talous kasvaa ennakoitua ripeämmin

Yritysten investoinnit lisääntyvät

Talous
 

Yhdysvaltojen kokonaistuotannon eli bruttokansantuotteen kasvuvauhti oli huhti-kesäkuussa selvästi voimakkaampaa kuin ennakkotiedot kertoivat.

Kauppaministeriön torstaina julkaisemien tarkistettujen tietojen mukaan Yhdysvaltojen bruttokansantuotteen kasvu oli toisella vuosineljänneksellä 3,7 prosenttia. Ennakkotietojen mukaan vauhti oli 2,3 prosenttia.

Kokonaistuotannon kasvuvauhtia voimistivat etenkin yritysten investointien lisääntyminen. Yhdysvalloissa on tyypillistä, että bruttokansantuotteen ennakkotietojen ja tarkistettujen tietojen välillä on suuria eroja.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ekonomistit ennustivat talouden kasvuvauhdiksi 3,1 prosenttia.

Kauppaministeriö ilmoittaa vuosineljänneksittäin tiedot bruttokansantuotteen kehittymisestä vuositason muutoksena. Bruttokansantuote tarkoittaa loppukäyttöön tuotettujen tavaroiden ja palveluiden yhteenlaskettua arvoa.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus maailmantalouteen. Talouskasvun voimistumisen ja työttömyysasteen supistumisen takia ekonomistit pitävät todennäköisenä, että Yhdysvaltojen keskuspankki keventää rahapolitiikkaa syyskuussa.

Jos ennuste pitää paikkansa, se olisi ensimmäisen ohjauskoron korotus sen jälkeen, kun rahoitusmarkkinoiden kriisi syksyllä 2008 kärjistyi investointipankki Lehman Brothersin vararikkoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat