Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilian talous yskii yhä pahemmin

Maan taantuma saattaa pitkittyä pisimmäksi sitten 1930-luvun

Talous
 
Sergio Moraes Reuters
Öljy-yhtiö Petrobarin irtisanotut ja ulkoistetut työntekijät marssivat kohti yhtiön pääkonttoria Rio de Janeirossa elokuun 24. päivä.
Öljy-yhtiö Petrobarin irtisanotut ja ulkoistetut työntekijät marssivat kohti yhtiön pääkonttoria Rio de Janeirossa elokuun 24. päivä. Kuva: Sergio Moraes Reuters

Brasilian taantuma on pahentunut vuoden mittaan. Ekonomistit ennakoivat jo pisintä taantumaa sitten vuoden 1931.

Maan presidentti Dilma Rousseff ilmoitti perjantaina uusien talouslukujen julkaisun jälkeen, että "Brasilia on vahva maa, joka tulee kasvamaan ja selvittämään ongelmansa, jotka ovat hetkellisiä".

Ekonomistit eivät puheisiin luota, vaan uskovat, että talous ei välttämättä lähde nousuun lähitulevaisuudessa. Maan bruttokansantuote laski vuoden toisella neljänneksellä 1,9 prosenttia.

Kansalaiset ovat velkaantuneet talouskasvun vuosina niin, että he ovat alkaneet jarruttaa kulutusta. Öljyn hinnan merkittävä lasku on tehnyt aukon valtion budjettiin.

Brasilian talous on maailman seitsemänneksi suurin, joten maan vaikeuksilla on maailmanlaajuista vaikutusta. Brasilian talouskasvu on heikentynyt jo neljä vuotta.

Työttömyysaste on noussut 7,5 prosenttiin, vaikka maan valuutta on devalvoitunut 25 prosenttia suhteessa Yhdysvaltojen dollariin tänä vuonna.

Brasilia kuului vielä joitakin vuosia sitten sijoittajien suosiossa oleviin kehittyviin maihin, joita kutsuttiin lyhenteellä bric. Muut bric-maat olivat Venäjä, Intia ja Kiina. Brasilian talous nousi 2000-luvulla ripeästi.

Nousun aikana palkat parantuivat ja moni brasilialainen nousi köyhyydestä, mutta edelleen tuloerot ovat maailman suurimpia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat