Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoma sulkee Forssan painon

Kunnalle lopetuspäätös on raskas paikka

Talous
 

Sanomapaino ilmoitti maanantaina sulkevansa Forssassa sijaitsevan painon. Kaikkiaan 54 ihmisen työsuhteet päättyvät huhtikuussa aloitettujen yt-neuvottelujen lopputuloksena.

Sanomapaino kuuluu Helsingin Sanomien tavoin Sanoma-konsernin Sanoma Media Finland -liiketoimintayksikköön.

Runsaan 17 000 asukkaan kunnalle painon lopettaminen on järkytys.

"Tämä on katastrofi. Olemme taantuman myötä menettäneet muutenkin vuoden 2008 jälkeen noin 1 500 työpaikkaa", sanoo Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Forssan työttömyysaste on noin 15 prosenttia. Sulkon mukaan monet työntekijöistä ovat yli 50-vuotiaita, eikä painoalalla ole töitä tarjolla. Painon lopettamisella on myös heijastusvaikutuksia.

"Sanomapaino on ymmärtääkseni ostanut paljon tukipalveluita, muun muassa vartiointia ja ravintolapalveluita, seudun yrittäjiltä."

Sanomapainon liiketoimintajohtajan Ismo Vuoksion mukaan sekä ulkoinen myynti että Sanoman omien tuotteiden volyymit ovat laskeneet Hämeen Painossa merkittävästi.

"Koko alaa painavassa taloudellisessa tilanteessa painon sulkeminen jäi valitettavasti ainoaksi mahdolliseksi ratkaisuksi", Vuoksio kertoo tiedotteessa.

Sanomapainolle jää kaksi painoa: Sanomala Vantaalla ja Savon Paino Varkaudessa.

Aiemmin Forssassa painettujen Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien tuotanto siirretään Vantaalle ja Varkauteen. Lisäksi Ilta-Sanomia painetaan osittain muissa sanomalehtipainoissa.

Yhtiö aloitti Forssan painon yhteistoimintaneuvottelut viime huhtikuun loppupuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat