Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pihlajalinnassa positiivinen kierre synnyttää työpaikkoja

Talous
 
Juhani Niiranen
Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja Leena Niemistö.
Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja Leena Niemistö. Kuva: Juhani Niiranen

Pitää luoda positiivinen kierre, sanoo yksityisen sosiaali- ja terveydenhuoltoyhtiön Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja Leena Niemistö.

"Yksi työnantajakuvamme keskeisistä asioista on se, että olemme dynaamisia", Niemistö sanoo.

Suomen maatessa keskellä taantumaa Pihlajalinnalla menee hyvin. Yritys on ollut yksi Suomen nopeimmin kasvavista ja se listautui pörssiin tänä vuonna.

"Hyvä työnantajamielikuva näkyy siinä, että meille tulee paljon avoimia hakemuksia paitsi omalta toimialalta myös ammattilaisilta, joilla on kokemusta muilta toimialoilta."

Yrityksellä on jatkuvasti avoimia työpaikkoja muun muassa työterveyslääkäreille, hammaslääkäreille, terveyskeskuslääkäreille ja hammashygienisteille.

Pihlajalinna on kasvanut rohkeasti alusta asti.

"Meillä on monta kasvupolkua, esimerkiksi kuntaulkoistukset, hoivapalvelut, työterveys ja suunterveys. Luomme työskentelymahdollisuuksia tavanomaista enemmän."

Yritys työllistää yli 2 200 ihmistä, ja kasvua vuodesta 2014 on noin tuhat.

Niemistön mukaan yritys kiinnostaa, koska se kasvaa alan muita toimijoita nopeammin ja sillä on vahva kotimainen omistus. Lopulta työntekijä valitsee yrityksen, eikä päinvastoin.

"On mukava kuulla, jos se valinta kohdistuu meihin."

Pihlajalinnan kasvutarina on suomalaisittain merkittävä. Yritys sai alkunsa pirkanmaalaisen Parkanon kaupungin lääkäripulasta vuonna 2001. Tuolloin nykyinen toimitusjohtaja Mikko Wirén viimeisteli lääketieteen opintojaan Tampereella. Hän huomasi, että lääkärinvirkoja oli vaikea täyttää ja perusti yrityksen muiden lääkäreiden kanssa.

Pihlajalinnan varatoimitusjohtajalta Niemistöltä voikin kysyä, miten luodaan positiivinen kierre, joka synnyttää työpaikkoja.

"Jokaisen toimijan, alasta riippumatta, pitäisi tarkastella kriittisesti omia toimintatapojaan ja miettiä niitä yhä enemmän sieltä asiakasnäkökulmasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat