Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Motonet kasvaa kovaa vauhtia – "Vuoden aikana aiomme palkata 200 ihmistä"

Talous
 
Rio Gandara HS
Myyjä Julius Juntunen palveli Dawid Czaprowskia Motonetin varaosaosastolla Espoon Lommilassa tiistaina. Motonetin omistava perheyhtiö Broman aikoo palkata tulevan vuoden aikana runsaat 200 työntekijää lisää.
Myyjä Julius Juntunen palveli Dawid Czaprowskia Motonetin varaosaosastolla Espoon Lommilassa tiistaina. Motonetin omistava perheyhtiö Broman aikoo palkata tulevan vuoden aikana runsaat 200 työntekijää lisää. Kuva: Rio Gandara HS

Joensuussa vuonna 1965 perustettu Pielisensuun Auto ei ole kovin monelle tuttu yhtiö. Datsuneita aluksi myynyt yhtiö oli kasvanut vuoteen 2002 mennessä niin, että se muutti nimensä Broman Groupiksi, mutta ei sekään erityisen kuuluisa ole.

Sen sijaan Motonetin tuntee varmaankin lähes jokainen, joka harrastaa autoilua, moottoripyöräilyä tai kalastusta vähänkään vakavasti.

Perheyhtiö Broman osti varaosiin, työkaluihin sekä kodin ja vapaa-ajan tuotteisiin erikoistuneen Motonet-tavarataloketjun vuonna 2007. Motonetin lisäksi yhtiö omistaa AD Varaosamaailman.

Pielisensuun Auto on kasvanut 50 vuodessa muutaman ihmisen autoliikkeestä yhtiöksi, joka työllistää työntekijöiden työtunnit kokopäiväisiksi muutettuna 1 100 ihmistä. Vielä vuosi sitten työntekijöitä oli 150 vähemmän.

"Seuraavan kahdentoista kuukauden aikana aiomme palkata lisää reilut 200 ihmistä ja sen jälkeen vielä parisataa", sanoo toimitusjohtaja Harri Broman.

Suunnitelma on, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaan mennessä loppuvuonna 2017 yhtiö työllistää yli 1 500 työntekijää.

Tarkoitus on laajentaa toimintaa myös Viroon. Yhtiön liikevaihto on kasvanut viime elokuun jälkeen kymmenisen prosenttia noin 260 miljoonaan euroon.

Harri Bromanin isä Väinö H. Broman on Pielisensuun Auton perustaja.

Harri Broman sanoo olevansa iloinen, jos hallitus saa aikaiseksi lainsäädännön, joka mahdollistaa nykyistä joustavamman paikallisen sopimisen.

"Me pärjäämme tällä hetkellä näilläkin ehdoilla, koska meillä on hyvä konsepti, joka mahdollistaa laajenemisen tällaisessa taloudellisessa tilanteessa. Jos työehdot joustaisivat paremmin, me voisimme laajeta vielä enemmän."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat