Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työttömyys euroalueella notkahti heinäkuussa

Työttömyysaste pitkästä aikaa alle 11 prosenttia

Talous
 

Euroalueen talouskasvun asteittain elpyminen on alkanut hiljalleen vähentää työttömyyttä talous- ja rahaliitossa.

Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin mukaan työttömyysaste euroalueella oli heinäkuussa 10,9 prosenttia. Viimeksi helmikuussa 2012 työttömyysaste oli tätä pienempi.

Euroalueella oli heinäkuussa työttömiä yhteensä 17,5 miljoonaa, mikä on silti historiallisesti tarkasteltuna yhä poikkeuksellisen suuri määrä.

Nuorisotyöttömyysaste oli heinäkuussa 21,9 prosenttia, kun se kesäkuussa oli 22,3 prosenttia. Nuorisotyöttömyysaste tarkoittaa työttömien osuutta 15–24-vuotiaiden työllisten ja työttömien yhteismäärästä.

Syksyllä 2008 kärjistyneen rahoitusmarkkinoiden kriisin seurauksena maailmantalous vajosi taantumaan vuonna 2009 ja työttömyys euroalueella lisääntyi voimakkaasti. Euroalueen velkakriisi paheni keväällä 2010, minkä jälkeen euroalueella kiristettiin finanssipolitiikkaa. Sen seurauksena työttömyysaste kohosi uusin ennätyslukemiin.

Erot valtioiden välillä ovat työttömyydessä suuria.

Suurin työttömyysaste, 25 prosenttia, on ylivelkaantuneessa Kreikassa. Tosin uusin tieto Kreikasta on toukokuulta.

Toiseksi suurin työttömyysaste, 22,2 prosenttia, on Espanjassa. Euroopan suurimmassa kansantaloudessa Saksassa työttömyysaste oli heinäkuussa pienin koko Euroopassa: 4,7 prosenttia.

Kreikassa nuorisotyöttömyysaste on peräti 51,8 prosenttia ja Espanjassa 48,6 prosenttia.

Eurostatin mukaan työttömyysaste kasvoi heinäkuussa kolmessa valtiossa, jos vertailuajanjaksoksi valitaan viime vuoden heinäkuu: Suomessa, Ranskassa ja Itävallassa.

Suomessa kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli heinäkuussa Eurostatin mukaan 9,7 prosenttia ja Tilastokeskuksen mukaan 9,6 prosenttia. Suomessa työttömyysaste kasvoi Eurostatin mukaan yhden prosenttiyksikön 9,7 prosenttiin, Ranskassa 0,1 prosenttiyksikköä 10,4 prosenttiin ja Itävallassa 0,1 prosenttiyksikköä 5,8 prosenttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat