Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto altistaa opiskelijoita yrittäjyydelle

Vararehtorin mukaan leikkaukset heikentävät yritysyhteistyötä

Talous
 

Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen haluaa kasvattaa Otaniemen alueesta kansainvälisesti merkittävän innovaatiokeskittymän, jossa yritykset ja tutkijat tekevät saumatonta yhteistyötä. Hän vastaa yliopiston tutkimustyöstä ja innovaatioista.

"Yrittäjyyteen satsaaminen on meidän vahvuutemme. Aalto-yliopisto on perustettu juuri innovaatioita ja yrittäjyyttä tukemaan. Emme jätä tätä työtä hoitamatta, vaikka toimisimmekin vähemmillä rahoilla."

Pulkkisen mukaan Otaniemen ja Keilaniemen alueella toimii jo noin 5 000 tutkijaa ja 8 000 ict-alan työntekijää. Tavoitteena on, että jokainen Aallon opiskelija altistuisi yritystoiminnalle.

Viime vuonna MIT-yliopiston tutkimus arvotti Aallon maailman viiden parhaimman "haastavissa olosuhteissa toimivan" yliopistopohjaisen yritysympäristön joukkoon. Haastavuuteen vaikuttivat muun muassa riskipääoman saatavuus ja maantieteellinen sijainti.

Olosuhteet hankaloituvat entisestään. Juha Sipilän (kesk) hallitus suunnittelee noin miljardin euron koulutus- ja tutkimusleikkauksia. Maanantaina hallitus ilmoitti tosin samalla tukevansa koulutusta ja osaamista 300 miljoonan euron täsmäruiskeella.

"Leikkaukset vähentävät välittömästi mahdollisuuksiamme teettää diplomitöitä yrityksissä ja saada nuoria kontaktiin yritysten kanssa", Pulkkinen toteaa.

Eniten häntä harmittavat Tekesiin kohdistuvat säästöt. "Vaikka Tekes jakaa rahaa yrityksiin, ne käyttävät varat juuri yliopistoyhteistyöhön."

Pulkkinen muistuttaa, että yliopistojen alkuperäinen tarkoitus on tehdä tutkimusta laajalla rintamalla – innovaatioita kun voi putkahtaa mitä erikoisimmista paikoista. Vaarana on, että isot kalat uivat muiden maiden laajalle viritettyihin verkkoihin, kun Suomi kalastelee uutta Nokiaa mato-ongella.

"Ei tarvitse olla kummoinen ennustajaeukko todetakseen, että uusiutuvat energiamuodot ja robotiikka ovat tulevaisuudessa tärkeitä. Samalla on kuitenkin paljon sellaista, mitä emme näe."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat