Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjoustalot jäävät historiaan – Tokmanni-ketju vaihtaa punaisen logonsa kaikkiin myymälöihin

Halpakaupan uudistuneet myymälät Tikkurilassa ja Klaukkalassa avautuvat

Talous
 
Sirpa Räihä HS
Lyydia Kananen ja Pia Vauhkonen (takana) rakensivat keskiviikkona Vantaan Tikkurilan Tokmannin myymälään uutta punaista hot spot -pistettä, jossa on tarjolla erityisen edullisia tuotteita. Nyt ne ovat nestesaippuapulloja ja nenäliinapaketteja.
Lyydia Kananen ja Pia Vauhkonen (takana) rakensivat keskiviikkona Vantaan Tikkurilan Tokmannin myymälään uutta punaista hot spot -pistettä, jossa on tarjolla erityisen edullisia tuotteita. Nyt ne ovat nestesaippuapulloja ja nenäliinapaketteja. Kuva: Sirpa Räihä HS

"Eihän täältä löydä mitään!" meikkejä ostamaan tullut Rosanna Loponen tuskailee keskiviikkona Tikkurilan Tokmanni-myymälässä, jossa tavaroita on järjestelty uusiin paikkoihin torstain avajaisten kunniaksi.

Oikeastaan keskiviikkona Tokmanni oli vielä vanha tuttu Tarjoustalo, mutta uutta punaista brändiä on ujutettu taloon pikku hiljaa jo kolmisen viikkoa.

Ja kauppaa on tehty samalla koko ajan, eli myymälä on ollut avoinna. Tänään torstaina virallisia avajaisia juhlistetaan jo tutuiksi tulleilla ilmaisilla yllätysämpäreillä, joista parissa on myös lahjakortti.

"Kaipa siihen tottuu", lähellä asuva Loponen arvioi uutta järjestystä.

Fakta

Suurhalpakauppa

 Vuonna 1989 perustettu Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju.

 Myymälöitä eri puolilla Suomea 151, joista osa vielä nimellä Tarjoustalo tai Robinhood.

 Liikevaihto oli viime vuonna 734 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuodesta kolme prosenttia.

 Suurin omistaja on pääomasijoittaja Nordic Capital.

 Työllistää yli 3 000 ihmistä.

Kosmetiikka on Loposen mukaan Tokmannilla vähän edullisempaa kuin muualla. "Ei väliä, mikä nimi on", hän tuumii brändimuutoksesta.

Myymäläpäällikkö Mirka Ström tunnustaa, että on ollut haastavaa panna myymälää uuteen uskoon kaupanteon ohessa, mutta etenkin kanta-asiakkaat elävät hänen mukaansa hyvin muutoksessa.

"Otetaanko yhdessä kartta käteen?" Ström kertoo kysyneensä asiakkailta. Tosin myös uudet, näkyvät opasteet helpottavat löytämään tavaroita.

"Onhan tämä nyt avaramman tuntuinen", Tokmannin uutta ilmettä arvioi Raija Kärkkäinen, joka kertoo käyvänsä halpamyymälässä aika usein. Hänkin asuu ihan Tikkurilan aseman lähellä.

Etenkin eläinten ruokaa kannattaa Kärkkäisen mukaan ostaa Tokmannilta. Myös pesuaineita lähtee ja muuta kodintavaraa lähtee matkaan.

Kärkkäisen kaltaisten hintatietoisten asiakkaiden lisääntyminen netin käytön myötä on siivittänyt Tokmannin kaltaiset ketjut menestykseen.

Viime vuonna Tokmannin liikevaihto kasvoi kolme prosenttia, vaikka tavaratalokaupan liikevaihto hiipui.

Viime vuonna avattiin myös viisi uutta myymälää, ja tänä vuonna avataan vielä enemmän.

Uusin Tokmanni avautui elokuun lopulla kauppakeskus Kolmisoppiin Kuopiossa.

Tänä vuonna avajaisia vietetään vielä Turussa, Kemissä, Lappeenrannassa, Laitilassa, Nivalassa, Loimaalla, Jämsässä, Juvalla ja Vantaan Varistossa.

Pohjoisin myymälä on nyt Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa.

Tavoitteena on lisätä liiketilaa vähintään 10 000 neliötä vuodessa, mutta viime vuonna yllettiin jo 17 000 neliöön.

Pohjoismaiden suurin käyttötavaroiden myyntiin keskittynyt halpakauppakonserni muuttaa vuoden loppuun mennessä kaikki 151 Suomen-myymälää Tokmanneiksi, joita onkin jo 130.

Torstaina vuorossa on Tikkurilan lisäksi Klaukkalan myymälä, joka on näistä kahdesta isompi.

Tikkurilassa myyntipinta-alaa on noin 1 800 neliömetriä ja Klaukkalassa 3 750.

Ilmaisia yllätysämpäreitä Tikkurilassa on jaossa 500 ja Klaukkalassa tuhat.

Konserni ryhtyi muuttamaan myymälöitään Tokmanneiksi syksyllä 2013. Tarjoustalon lisäksi vanhoja nimiä ovat Robinhood ja Maxi-Kodintukku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat