Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo 70 prosenttia suomalaisista tekee nettiostoksia

Talous
 
Helsingin Sanomat

Nettiostaminen kasvaa Suomessa nyt vauhdikkaasti. Postiyhtiö Postnordin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 69 prosenttia suomalaisista oli tehnyt nettiostoksia tämän vuoden huhti–kesäkuussa. Vuosi sitten vastaava osuus oli 59 prosenttia.

Nettiostamisen kasvu oli Suomessa nopeampaa kuin muissa Pohjoismaissa. Suomi on silti ostojen yleisyydessä vielä muita Pohjoismaita jäljessä.

Suurin osa nettiostoksista tehdään yhä tietokoneella, mutta mobiiliostaminen kasvaa nopeasti. Suomalaisista 12 prosenttia oli tehnyt ostoksia matkapuhelimella.

Eniten netistä ostetaan vaatteita ja kenkiä. Niitä oli ostanut 42 prosenttia suomalaisista. Seuraavaksi suosituimpia olivat erilaiset mediatuotteet ja kodinelektroniikka.

Melkein puolet suomalaisten nettiostoksista tehtiin ulkomaisista nettikaupoista. Niiden osuus oli 49 prosenttia eli hieman pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Esimerkiksi ruotsalaiset ostivat ulkomaisista kaupoista vain 32 prosenttia nettiostoksistaan, mikä kertonee siitä, että Ruotsissa toimii paljon suosittuja verkkokauppoja.

Suomalaisten ulkomailta tekemistä ostoista neljännes tehtiin Britanniasta ja toinen neljännes Saksasta. Seuraavaksi suosituimpia maita olivat Ruotsi, Kiina ja Yhdysvallat.

Nettikaupassa ostoksia tehneistä joka kymmenes oli kokeillut tuotetta kivijalkakaupassa ennen kuin osti sen nettikaupasta. Noin puolet ihmisistä etsi tuotteista tietoa internetistä ennen ostopäätöstä.

Postnordin teettämä tutkimus on tehty tutkimusyhtiö TNS:n nettipaneelissa. Kysymyksiin vastasi Suomesta 1 175 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat