Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajat pelästyivät Brasilian roskalainaluokkaa

Talous
 

Sijoittajat pelästyivät luottoluokitusyhtiö Standard & Poor'sin varhain torstaina Suomen aikaa tekemää päätöstä heikentää Brasilian luottoluokitus roskalainaluokkaan.

Osakkeet São Paulon pörssissä halpenivat aluksi, mutta elpyivät päivän mittaan ennalleen. Myöhään illalla Suomen aikaa Brasilian real-valuutan arvo suhteessa dollariin oli heikentynyt lähes kaksi prosenttia. Valuutan heikkeneminen on merkki siitä, että sijoittajat siirsivät pääomiaan pois realmääräisistä arvopapereista.

Roskalainaluokka tarkoittaa, että Standard & Poor's kehottaa olemaan sijoittamatta Brasilian valtion joukkolainoihin.

Standard & Poor's varoitti jo vajaat kaksi kuukautta sitten, että se saattaa heikentää Brasilian luottoluokitusta. Uutistoimisto Reutersin mukaan heikennys tehtiin paljon odotuksia nopeammin.

Brasilia on kärsinyt raaka-aineiden halpenemisesta ja Kiinan talouskasvun hidastumisesta. Kiina on runsaasti raaka-aineita tuottavan Brasilian tärkein kauppakumppani. Standard & Poor's pitää Brasilian luottoluokituksen näkymät negatiivisina. Se tarkoittaa, että yhtiö voi heikentää luottoluokitusta vielä lisää.

Reutersin mukaan hallitus aikoo lähiviikkoina lähettää kongressin hyväksyttäväksi uudet säästötoimet julkisen talouden tasapainottamiseksi. Hallitus tavoittelee julkisen talouden rakenteellista ylijäämää vuonna 2016. Rakenteellinen ylijäämä tarkoittaa tulojen ja menojen erotusta ilman rahoituskuluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat