Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EIP:ltä 15 miljoonan euron rahoitus Kiosked-yhtiölle

Suomalainen ohjelmistoyhtiö tavoittelee kasvua kansainvälisillä markkinoilla

Talous
 
Rio Gandara HS
EIP:n Jan Vapaavuori (vas.) ja Kioskedin toimitusjohtaja Micke Paqvalén allekirjoittivat rahoitussopimuksen perjantaina.
EIP:n Jan Vapaavuori (vas.) ja Kioskedin toimitusjohtaja Micke Paqvalén allekirjoittivat rahoitussopimuksen perjantaina. Kuva: Rio Gandara HS

Euroopan investointipankki (EIP) ilmoittaa myöntäneensä 15 miljoonan euron lainan suomalaiselle Kiosked-ohjelmistoyhtiölle, joka kehittää verkkomainonnan alustoja ja ohjelmistoja.

Euroopan investointipankin mukaan rahoitus vauhdittaa yrityksen kehitystyötä innovatiivisten mainosalustojen sekä reaaliaikaiseen ostamiseen ja datavalmiuksiin liittyvän langattoman tekniikan alalla.

Osa pankin rahoituksesta käytetään myös muihin kasvuinvestointeihin. Yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminta tapahtuu pääosin Suomessa ja yritys suunnittelee kasvattavansa työntekijöidensä määrän nelinkertaiseksi kolmen vuoden kuluessa.

"Olemme todella innoissamme mahdollisuudesta työskennellä Euroopan investointipankin kanssa", sanoo toimitusjohtaja Micke Paqvalén tiedotteessa. Hänen mukaansa yhtiön tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaa merkittävästi kansainvälisillä markkinoilla.

Euroopan investointipankin Suomen rahoitustoiminnasta vastaava varapääjohtaja Jan Vapaavuori on myös innostunut yhtiön kasvumahdollisuuksista.

"Olemme iloisia, että saamme olla Kioskedin yhteistyökumppani näin uraauurtavassa operaatiossa. Sen myötä EU:n pankki voi tukea menestyvää eurooppalaista ohjelmistoyritystä. Samalla se lujittaa Euroopan asemaa merkittävänä teknologian tuottajana ja edistää osaavan henkilöstön työllistymismahdollisuuksia", Vapaavuori sanoo tiedotteessa.

Euroopan investointipankki on pitkäaikaisia lainoja myöntävä Euroopan unionin rahoituslaitos, jonka omistavat EU:n jäsenvaltiot. Vuonna 2014 se myönsi Suomeen yli miljardin euron arvosta lainoja. Suomessa pankin luotonanto kohdistui kuntien kehityshankkeisiin sekä teollisuuden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat