Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wahlroos: "Suomi tarvitsisi nyt 30 prosentin devalvaation"

Talous
 
Björn Wahlroos: ”Ensi perjantai on silmiä avaava päivä”
Björn Wahlroos: ”Ensi perjantai on silmiä avaava päivä”
Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja, talousvaikuttaja Björn ”Nalle” Wahlroos pitää hallituksen esittämiä toimia kilpailukyvyn kohentamiseksi vasta alkusoittona: oikeansuuntaisina, mutta kovin vaatimattomina. Wahlroos patisti tiistaina Mainontapäivässä, Helsingissä hallitusta toteuttamaan myös kaavailemansa rakenteelliset muutokset. Ensi perjantaita Walhroos luonnehtii silmiä avaavaksi päiväksi. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaaja Esa Syväkuru.
Björn Wahlroos
Björn Wahlroos

Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos luonnehtii ensi perjantaita silmiä avaavaksi päiväksi.

Wahlroosilta ei löydy ay-liikkeen suurmielenosoitukselle mitään ymmärrystä.

"Merkittävä osa yhteiskunnasta ei näytä olevan sitä mieltä, että Suomessa tarvitsisi tehdä jotain taloudellisen kasvun aikaansaamiseksi."

"Perjantai maksaa yli puoli miljardia. Se porukka, joka tätä organisoi, väittää ajattelevansa Suomen parasta", Wahlroos sanoi tiistaina Mainontapäivä-tapahtumassa, Helsingissä.

Erityisesti Wahlroos arvostelee väittämiä, että sopimusvapaus on nyt yhteiskunnassa uhattuna.

"Kun ensimmäinen hallitus miesmuistiin on vihdoin tekemässä jotain Suomen valtaisien ongelmien ratkaisemiseksi, sitä arvostellaan sopimusvapauden rikkomisesta. Suurin sopimusvapauden rikkomus on työehtosopimusten yleissitovuus, josta olemme lailla säätäneet."

Wahlroos muistuttaa, että Suomen tila on todella vakava. "Suomi menee päin helvettiä. Jos meillä olisi vielä oma valuutta, tarvitsisimme 30 prosentin devalvaation. Olemme todella massiivisen hintamuutoksen edessä työmarkkinoilla."

"Toivottavasti perjantain seisaus auttaa hallitusta ja elinkeinoelämää ymmärtämään, että kaikki hallituksen esitykset täytyy viedä läpi ja vielä paljon lisää tarvitaan. Se, mitä nyt on pöydällä, on vasta pientä alkua ongelmien ratkaisemiseksi."

Hallitukselta Wahlroos perää pikaisesti esityksiä työmarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi.

"Työmarkkinat meillä tarkoittavat viittä miestä. Suomi pitää palauttaa markkinatalousmaaksi", hän julistaa.

Työehtosopimusten yleissitovuudesta pitää Wahlroosin mukaan luopua ja työttömyysturva remontoida töihin menoon kannustavaksi.

"Työttömyysturva on passivoiva ja aivan liian pitkä; liian matala alkuvaiheessa ja liian korkea loppuvaiheessa. Se ei kannusta hakemaan uutta työtä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat