Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iso lommo Volkswagenille

Talous
 

Vielä viime viikolla autoyhtiö Volkswagen Groupin pääjohtajaa Martin Winterkornia hymyilytti.

Autojätti esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä monia uusia automalleja, ja Winterkorn otti vahvasti kantaa Volkswagenin rooliin tulevaisuuden automarkkinoilla.

Volkswagenin brändeihin kuuluvilta merkeiltä tulisi markkinoille 20 täyssähkö- tai hybridiautoa ennen tämän vuosikymmenen loppua.

Tulevaisuudessa autonvalmistajien on saatava autojensa päästöt kuriin, ja siinä tulevaisuudessa Volkswagen aikoo olla mukana.

Yleisö taputti Winterkornin puheille.

Mutta sitten joku alkoi kaivella menneitä.

Viikonloppuna paljastui, että Volkswagen on huijannut virallisissa päästömittauksissa. Eikä kyseessä ollut mikään pieni jäynä vaan järjestelmällinen huijaus. Volkswagen oli asentanut diesel-autoihinsa ohjelmiston, joka osasi vähentää auton päästöjä silloin, kun niitä mitattiin.

Yhtäkkiä oli vaikea muistaa, että Volkswagen oli juuri esitellyt hienot konseptit päästöttömästä sähkö-Porschesta ja -Audista. Nyt oli helpompi muistaa vaikkapa viime vuonna tullut uutinen siitä, kuinka Saksan autoliitto oli vuosikausia väärentänyt äänestyslukuja merkittävässä Vuoden auto -äänestyksessä.

Se oli kolaus koko saksalaiselle autoalalle. Niin on Volkswagenin päästöhuijauskin.

Juuri kun Winterkorn oli nostanut yhtiönsä alan edelläkävijäksi, autojätti sai kylkeensä lommon, jota on hyvin vaikea oikoa.

Volkswagen Groupista on muodostunut jättimäinen autotalo, jonka merkkeihin kuuluu Volkswagenin lisäksi muun muassa Seat, Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley ja Porsche.

Lommo Volkswagenissa on lommo koko saksalaisessa autoteollisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat