Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iso hyökkäys Applen mobiililaitteisiin

Haittaohjelma saastutti suosittuja sovelluksia

Talous
 

Teknologiayhtiö Applen mobiililaitteisiin on kohdistunut poikkeuksellisen suuri haittaohjelmahyökkäys.

Xcode Ghost -niminen haittaohjelma onnistui saastuttamaan jopa satoja Applen älypuhelinten ja taulutietokoneiden sovelluksia.

Haittaohjelma ujuttautui uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin keskustelusovellus Wechatiin, jolla on Tencent-teknologiayhtiön mukaan yli 500 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

Apple ilmoitti sunnuntaina siivoavansa saastuneita sovelluksia yhtiön Apple Store -kaupasta. Kiinalainen tietoturvayhtiö Qihoo 360 Technology kertoi Reutersin mukaan löytäneensä 344 sovellusta, jotka olivat saastuneet.

Reuters luonnehtii tapausta ensimmäiseksi onnistuneeksi suurhyökkäykseksi Applen iOS-käyttöjärjestelmää kohtaan. Tietoturvayhtiö Palo Alto Networks kertoi viime viikolla, että Applen sovelluksiin on tätä ennen päässyt vain viisi haittaohjelmaa.

Applen mobiililaitteisiin on päässyt aiemmin vain vähän haittaohjelmia, koska ennen julkistamista sovellusten pitää läpäistä yhtiön sovelluskaupan seula. Pc-koneissa haittaohjelmat ovat yleisiä, koska koneille ladattavien ohjelmien ei tarvitse kulkea samanlaisen suodattimen läpi.

Xcode Ghost pääsi osaksi suosittuja sovelluksia käyttämällä hyväksi työkalua, joita ohjelmistoyhtiöt käyttävät sovellusten rakentamiseen. Haittaohjelmaksi Xcode Ghost oli melko alkeellinen: se pyrki keräämään tietoa ja salasanoja laitteelta muun muassa ilmoitusten avulla.

Palo Alto Networksin johtajan Ryan Olsonin mukaan yhtiö ei ole löytänyt tapauksia, joissa haittaohjelma olisi onnistunut aikeissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat