Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sertifikaattien painotukset vaihtelevat

Talous
 
Helsingin Sanomat

Ranskalainen Ecocert on suurimpia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja. Ecocert sertifioi kosmetiikan lisäksi esimerkiksi puhdistusaineita ja reilun kaupan tuotteita. 

 

Saksalainen BDIH on alan ensimmäisiä sertifikaatteja. Se kiinnittää huomiota raaka-aineiden lisäksi muun muassa tuotantotapoihin ja pakkauksiin.

 

Suomi sai viime vuonna oman FI-Natura-sertifikaatin. Sen takana on voittoa tavoittelematon yhdistys. Toistaiseksi kotimaista sertifikaattia on myönnetty vain kolmen valmistajan tuotteille, mutta tuotevalikoima on hiljalleen kasvussa. FI-Naturan kriteereissä on paljon samaa kuin saksalaisen BDIH:n.

 

Demeter on maailmanlaajuinen sertifikaatti. Merkki kertoo, että tuotteessa on käytetty luonnonmukaisesti viljeltyjä raaka-aineita. Demeter ei ole vain luonnonkosmetiikan sertifikaatti, vaan tunnuksen voivat saada myös esimerkiksi elintarvikkeet.

 

Italialainen AIAB painottaa myös luomutuotantoa. AIAB ei ole keskittynyt pelkkään kosmetiikkaan, vaan tunnus voidaan myöntää muillekin luomutuotteille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat