Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagenin skandaali paisuu

Huijaus koskee yhtätoista miljoonaa dieselautoa

Talous
 
Kimmo Taskinen HS
Viime viikolla Volkswagen juhli Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta jo nyt se rämpii pahassa skandaalissa. Volkswagen jäi kiinni siitä, että se on huijannut virallisissa päästömittauksissa.
Viime viikolla Volkswagen juhli Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta jo nyt se rämpii pahassa skandaalissa. Volkswagen jäi kiinni siitä, että se on huijannut virallisissa päästömittauksissa. Kuva: Kimmo Taskinen HS

Paisuvan huijausskandaalin kierteisiin joutunut Volkswagen Group aikaisti hallintoneuvostonsa kokouksen keskiviikolta tiistai-illalle, kertoo Hannoversche Allgemeine Zeitung uutistoimisto Reutersin mukaan. Tiistain kokouksessa oli tarkoitus käsitellä Volkswagen Groupin pääjohtajan Martin Winterkornin tilannetta.

Lehden mukaan Braunschweigin lentokentällä järjestettävään hallintoneuvoston kokoukseen kutsuttiin myös Volkswagenin ylin johto. Lähteiden mukaan valtaosa yhtiön osakkaista vastustaa sitä, että Winterkorn jatkaisi tehtävässään. Volkswagen ei ole kommentoinut väitettä.

Aiemmin tiistaina myös saksalaislehti Der Tagesspiegel uutisoi, että Winterkorn saa potkut.

Lehti kertoo haastatelleensa Volkswagenin ylimpään johtoon kuuluvia ihmisiä, joiden mukaan Winterkornin paikalle nimitettäisiin Porschea nyt johtava Matthias Müller.

Volkswagenin edustajan mukaan väite ei pitänyt paikkaansa.

Volkswagen myönsi tiistaina, että perjantaina paljastunut päästöhuijaus on aiemmin kerrottua suurempi ja koskee noin 11 miljoonaa yhtiön dieselautoa.

Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA tiedotti perjantaina, että Volkswagen on läpäissyt autojen päästömittauksia huijausjärjestelmän avulla.

EPA kertoi, että Volkswagenin dieselautoihin asentama ohjelmistoalgoritmi tunnisti, milloin auto on päästömittauksessa ja sääteli sen aikana auton päästöjä tiukasti. Tavallisessa ajossa tietyt päästöt saattoivat olla jopa 40-kertaiset sallittuun rajaan verrattuna.

EPA vaati Volkswagenia korjaamaan pikaisesti noin 482 000 Yhdysvalloissa myytyä autoa. Niitä ovat Volkswagenin mallit Jetta, Beetle ja Golf sekä Audi A3 vuosilta 2009–2015 ja Volkswagen Passat vuosilta 2014–2015.

Tiistaina yhtiö kertoi tiedotteessaan, että samanlaisia dieselmoottoreita on ollut myös muissa Volkswagen Groupin autoissa. Yhtiö ei tarkentanut, mitä autoja se tarkoittaa.

Volkswagen Groupista on muodostunut jättimäinen autotalo, jonka merkkeihin kuuluu Volkswagenin lisäksi muun muassa Seat, Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley ja Porsche.

EPA on aloittanut asiasta tutkinnan yhdessä Kalifornian osavaltion ja Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa.

Volkswagenia uhkaavat jopa noin 16 miljardin euron sakot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat