Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagenin konserninjohtaja erosi

Martin Winterkorn ei myöntänyt tienneensä väärentämisestä

Talous
 
Martin Winterkorn
Martin Winterkorn

Volkswagenin toimitusjohtaja Martin Winterkorn, 68, ilmoitti keskiviikkona alkuillasta eroavansa ja kantavansa siten vastuun yhtiön päästömittausskandaalista.

"Teen tämän yhtiön edun nimissä, vaikka en ole ollut tietoinen mistään väärinkäytöksistä. Volkswagen tarvitsee uuden alun – myös henkilötasolla. Eroamalla teen tietä uudelle alulle", hän sanoi.

Winterkorn oli saanut selvittää salaisessa kokouspaikassa Wolfsburgissa Saksan suurimman autonvalmistajan johtokunnan ydinryhmälle, miten päästöskandaali oli voinut päästä tapahtumaan. Keskusteluja käytiin tunteja, ja ulos huoneesta tuli eropaperit allekirjoittanut Martin Winterkorn.

Toistaiseksi on arvoitus, mitä Volkswagenin ylin johto todella tiesi Yhdysvaltain markkinoille suunniteltujen dieselautojen päästömittausten manipuloinnista.

"Tavoitteeni oli aina palvella yhtiötä ja ennen kaikkea asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Volkswagen oli elämäni, ja sinä se pysyy", Winterkorn sanoi.

Hänen sopimuksensa yhtiön johdossa oli juuri julkistettu jatkuvan vuoteen 2018.

Vain viikko sitten hän esiintyi Saksan suurimmilla automessuilla Frankfurtissa yhdessä liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Siellä hän vannoi Saksan autoteollisuuden pystyvän kehittämään markkinoita kiinnostavia sähköautoja.

Volkswagen ei ole vielä tiedottanut uudesta toimitusjohtajasta. Saksan talouslehdissä arvaillaan kiivaasti kokeneita nimiä, jotka olisivat valmiita skandaalissa rypevän yhtiön johtoon. Johtokunta valinnee uuden toimitusjohtajan perjantain kokouksessaan.

Uuden johdon on valmistauduttava oikeusprosesseihin sekä Yhdysvalloissa että Saksassa. Saksassa Braunschweigin syyttäjä käynnisti keskiviikkona tutkinnan Volkswagenin toimista saatuaan useita kuluttajien tekemiä rikosilmoituksia. Yhdysvalloissa on Süddeutsche Zeitungin ja NDR-kanavan tietojen mukaan jätetty jo 37 kannetta autovalmistajaa vastaan.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat