Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsäliiton ja UPM:n välinen osakeriita jatkuu hovissa

Metsänomistajien yritys ei tyytynyt käräjäoikeuden tuomioon

Talous
 

Metsänomistajien Metsä Groupin eli Metsäliiton ja UPM:n välinen riita Metsä Fibren osakekaupasta jatkuu hovioikeudessa. Metsäliitto hävisi kesäkuussa kiistan käräjäoikeudessa, mutta se on valittanut päätöksestä Helsingin hovioikeuteen.

Välimiesoikeus tuomitsi viime vuonna Metsäliiton maksamaan UPM:lle 67 miljoonaa euroa korvauksia korkoineen osakekaupasta. Metsäliitto ei tyytynyt tuomioon, vaan vei jutun käräjäoikeuteen.

Käräjäoikeuden mielestä välimiesoikeus oli tehnyt oikean päätöksen ja hylkäsi Metsäliiton kanteen.

Metsäliiton ja UPM:n riita on harvinainen siksi, että yleensä elinkeinoelämässä tyydytään välimiesoikeuden ratkaisuun.

Sellua valmistava Metsä Fibre oli Metsäliiton ja UPM:n yhteisyhtiö, jonka hallintoa sääteli osakassopimus. Siinä oli kuvattu menettelytavat, joilla yhtiöstä voi irtautua.

Kolme vuotta sitten Metsäliitto osti UPM:ltä loput Fibre-osakkeet. Samoihin aikoihin Metsäliitto myi neljänneksen Fibren osakepääomasta japanilaiselle kauppahuoneelle Itochulle.

Itochu maksoi Fibren osakkeesta huomattavasti korkeamman hinnan kuin Metsäliitto oli maksanut UPM:lle Fibre-osakkeesta.

UPM:n mielestä Metsäliitto oli rikkonut osakassopimusta. UPM:n mukaan sillä oli myötämyyntioikeus eli sen olisi pitänyt saada Fibren osakkeesta sama hinta kuin Metsäliitto oli saanut Itochulta.

Välimiesoikeus yhtyi äänin 2–1 UPM:n kantaan ja tuomitsi Metsäliiton korvauksiin. Metsäliiton mielestä välimiesoikeus oli syyllistynyt menettelytapavirheisiin ja ylittänyt toimivaltansa.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Metsäliiton pitää maksaa myös UPM:n oikeudenkäyntikulut, jotka olivat yli 400 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat