Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan teollisuudesta huolestuttavia tietoja

Yritykset vähentävät tuotantoa, kun tilaukset hupenevat

Talous
 

Kiinan taloudesta on tullut jälleen huolestuttavaa tietoa. Kiinan teollisuuden ostopäällikköindeksi heikkeni vastoin odotuksia syyskuussa, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona. Indeksi on heikentynyt jo seitsemän kuukautta peräkkäin, ja se on pienimmillään sitten maaliskuun 2009.

Ostopäällikköindeksi kertoo talouden toimeliaisuudesta ja tulevaisuuden odotuksista. Caixin/Markitin ostopäällikköindeksi putosi syyskuussa 47,0:aan, kun se oli elokuussa 47,3. Kun indeksi on alle 50:n, kertoo se hiipumisesta, yli 50:n indeksiluku puolestaan kertoo kasvusta.

Kiina on käyttänyt viime aikoina elvytystoimia vauhdittaakseen talouskasvuaan. Se on laskenut muun muassa ohjauskorkojaan vajaassa vuodessa viisi kertaa. Ekonomistit odottivat, että elvytystoimet alkaisivat jo pikkuhiljaa näkyä. Tästä oli merkkinä muun muassa se, että moni elokuussa suljettuna ollut tehdas avasi syyskuussa ovensa. Ostopäällikköindeksin odotettiinkin nousevan 47,5:een.

Syyskuun ostopäällikköindeksi osoittaa, että Kiinan teollisuuden tila on huonontunut lähes kaikilla mitatuilla alueilla: yritykset vähentävät tuotantoa ja työpaikkoja sekä laskevat hintoja tilausmäärien laskiessa.

Maailman toiseksi suurimman talouden Kiinan kasvulukuja on seurattu viime aikoina tarkasti. Kiinan kasvuluvut ovat olleet hurjia verrattuna länsimaihin, mutta nyt sen kasvu näyttää hidastuvan.

Maan virallinen kasvutavoite on tänä vuonna seitsemän prosenttia, mutta on mahdollista, että se ei saavuta sitä. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Aasian kehityspankki laski keskiviikkona ennustettaan Kiinan kasvusta 6,8 prosenttiin.

Sijoittajat reagoivat nopeasti tuoreeseen ostopäällikköindeksiin, ja pörssit lähtivät laskuun Kiinassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat