Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S&P varautuu heikentämään Suomen luottoluokitusta

Talous
 

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's pitää Suomen talouden näkymiä kielteisinä perjantaina julkaisemassaan luottoluokituspäätöksessä. Aikaisemmin yhtiö piti Suomen talouden näkymiä vakaina.

Kielteiset näkymät tarkoittavat, että Standard & Poor's voi heikentää luottoluokitusta entisestään. Standard & Poor's on toistaiseksi ainoa yhtiö, joka on poistanut Suomelta parhaan mahdollisen AAA-luottoluokituksen.

Standard & Poor'sin mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa ennakoitua hitaammin eivätkä hallituksen esittelemät keinot ole riittäviä talouskasvun turvaamiseksi.

Huolimatta hallituksen suunnittelemista julkisen talouden menoleikkauksista Standard & Poor's arvioi Suomen velkaantumisen lisääntyvän.

Myönteisinä merkkeinä Suomen taloudessa Standard & Poor's pitää metsäteollisuuden uusia liiketoimia.

"Päätös muuttaa näkymät vakaista kielteisiksi on tavallaan pahempi kuin se, että Fitch tai Moody's olisi heikentänyt luottoluokitusta. Standard & Poor's on jo menossa kohti seuraavaa luottoluokituksen heikennystä, vaikka muut eivät ole sitä vielä tehneet. Voi olla, että Fitch ja Moody's seuraavat pian perässä", sanoo finanssiyhtiö Nordean analyytikko Jan von Gerich.

Hänen mukaansa Standard & Poor'sin näkemyksissä ei ole varsinaisesti mitään uutta suomalaisille, mutta ulkomaalaisille ne voivat kertoa karulla tavalla Suomen talouden sitkeistä vaikeuksista.

Standard & Poor'sin mukaan Suomen talouden keskeisiä ongelmia ovat elektroniikkateollisuuden romahdus, metsäteollisuuden näivettyminen, heikko kustannuskilpailukyky, työmarkkinat, väestön ikääntyminen ja tehottomuus terveydenhoitopalveluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat