Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen korjaa Suomessa 26 215 autoa

Huijausohjelmiston ostaneet suomalaiset saavat lokakuussa yhteydenoton korjausta varten

Talous
 
HS–REUTERS

Volkswagen kertoi tiistaina selvittäneensä, että autojen päästöjä huijaava ohjelmisto on Suomessa 26 215 henkilöautossa.

Volkswagenin autoja maahantuovan VV-auton mukaan määrään sisältyvät kaikki henkilöautot, joissa on EA 189 -tyypin dieselmoottori.

Maahantuojan mukaan autot ovat korjattavissa "teknisin toimenpitein". Autot korjataan valtuutetuissa Volkswagen-korjaamoissa.

Huijausohjelmisto voi olla myös Audin ja Seatin henkilöautoissa sekä Volkswagen-hyötyautoissa kuten pakettiautoissa. Näiden autojen osalta Suomen VV-autolla ei ole vielä vahvistettuja automääriä. Škodan osalta tiedottamisesta vastaa maahantuoja Helkama Auto.

Volkswagenin mukaan autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Liikenneviraston osastopäällikön Toni Pallaspuron mukaan huijausohjelmiston sisältämiä autoja on myyty Suomessa enintään kymmeniätuhansia.

"Todellinen määrä voi olla jotain muuta, sillä vielä emme tiedä, onko huijausohjelmisto ollut käytössä näissä moottoreissa. Tämän moottoriperheen autoja on kuitenkin isossa määrässä ajoneuvoja", hän sanoo.

Eri puolilla maailmaa Volkswagen lupaa korjata 11 miljoonaa dieselautoa, joissa on päästömittauksia huijaava ohjelmisto.

Volkswagenin toimitusjohtaja Matthias Müller arvioi yhtiön ottavan muutaman lähipäivän aikana yhteyttä asiakkaisiinsa, joiden autoissa on huijausohjelmisto.

Analyytikoiden mukaan 11 miljoonan auton korjaaminen voi maksaa Volkswagenille yli 6,5 miljardia dollaria eli 5,8 miljardia euroa.

"Edessämme on raskas taival ja paljon työtä", toimitusjohtaja Müller sanoi maanantaina suljetussa tilaisuudessa yhtiö pääkonttorissa Wolfburgissa tuhannelle yhtiön keskeiselle johtajalle pitämässään puheessa.

Müller nimitettiin Volkswagenin toimitusjohtajaksi viime perjantaina Martin Winterkornin tilalle.

Volkswagen omistamista automerkeistä huijausohjelmisto on ainakin viidessä miljoonassa Volkswagenissa, 2,1 miljoonassa Audissa ja 1,2 miljoonassa Škodassa.

Volkswagen on myytyjen autojen määrällä laskettuna maailman toiseksi suurin autojen valmistaja japanilaisen Toyotan jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat