Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF varoittaa kehittyvien valtioiden yritysten velkaantumisesta

Talous
 
REUTERS–HS

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti tiistaina kehittyvien kansantalouksien yrityksistä, joiden yhteenlaskettu velka on ennätykselliset 18 000 miljardia dollaria eli 16 000 miljardia euroa.

IMF mukaan yritysten velkaantumista kehittyvissä talouksissa on tarkkailtava, koska historiallisen matalan korkotason aikakausi on päättymässä.

Korkojen noustessa yritysten rahoituskulut kasvavat, mikä on myrkkyä velkaantuneille yrityksille.

"Kun kehittyneissä talouksissa siirrytään normaaliin rahapolitiikkaan, kehittyvillä markkinoilla on varauduttava yritysten vaikeuksiin", IMF toteaa rahoitusvakautta koskevassa katsauksessaan.

IMF on huolissaan etenkin siitä, että velkaantuminen on kiihtynyt haavoittuvilla toimialoilla. Haavoittuviksi toimialoiksi IMF luettelee rakennusteollisuuden, kaivosteollisuuden sekä öljy- ja kaasuteollisuuden, koska ne ovat erityisen alttiita valuuttakurssien muutoksille.

Maantieteellisesti yritysten velkaantuminen on kasvanut eniten Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Kehittyviä valtioiden talouskehitystä ovat kuluvan vuoden aikana haitanneet raaka-aineiden halpeneminen ja odotukset Yhdysvaltojen keskuspankin rahapolitiikan kiristyksestä. IMF kehottaa valtioita tarkkailemaan yritysten lisäksi keskeisten pankkien tilaa.

Reuters–HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat