Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuijamies vastaan jätti

Luotolat ovat esittäneet elokuvia Lappeenrannassa vuodesta 1929 lähtien

Talous
 
Ari Nakari
Luotolat ovat näyttäneet elokuvia Lappeenrannassa vuodesta 1929 lähtien. Nykyisin Elokuva Luotolaa johtaa Raija Luotolan (oik.) tytär Merja Luotola-Maarnela.
Luotolat ovat näyttäneet elokuvia Lappeenrannassa vuodesta 1929 lähtien. Nykyisin Elokuva Luotolaa johtaa Raija Luotolan (oik.) tytär Merja Luotola-Maarnela. Kuva: Ari Nakari

Finnkinon rinnalla kaikki muut Suomen elokuvateatteriyritykset ovat pieniä. Niin kuin nyt vaikka perheyhtiö Elokuva Luotola, joka on esittänyt elokuvia Lappeenrannassa vuodesta 1929 lähtien.

Teattereita Luotoloilla on kaksi. Nuijamiehen salissa on 371 paikkaa, Kino-Aulassa 208.

Keskiviikkona teatterit saivat naapurikseen Finnkinon uuden nelisalisen Strandin.

Elokuva Luotolan toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela tietää, että vastassa on jätti. Hän on silti luottavaisin mielin.

"Nyt katsojilla on enemmän valinnanvaraa, mutta ei tämä ole meidän loppu. Meillä on ihan oma asemamme ja paikkamme lappeenrantalaisten arjessa ja muistoissakin. Silti salit on digitalisoitu, äänet ja koneet ja laitteet ovat ihan tätä päivää."

Nuijamies ja Kino-Aula ovat Luotola-Maarnelan isoisän Jussi Luotolan perustaman Kinostarin seuraajia. Kino-Aula on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1938, ja Nuijamies avasi vuonna 1954.

Isoisän jälkeen teattereita pyörittivät Luotola-Maarnelan vanhemmat Matti ja Raija Luotola.

Kaikilla perheessä on omat kokemuksensa kilpailun kiristymisestä.

Vaikeinta oli 1960-luvun lopulla. Television tulo vei niin paljon katsojia, että Kino-Aula muutettiin rullaluisteluradaksi ja diskoksi. "Teatteri avattiin kuitenkin uudelleen vuonna 1975", Luotola-Maarnela sanoo.

Finnkinokin on käynyt jo aiemminkin kääntymässä Lappeenrannassa. VPK:n talon yläkertaan tuli Adams. Luotolat ostivat sen kuitenkin itselleen 1980-luvun lopulla ja pyörittivätkin varsin pitkään.

"Tämä on tällaista aaltoliikettä. Kilpailuun on totuttu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat