Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan teollisuuden kasvu hidastui

Teollisuusyritykset irtisanovat alhaisen kysynnän vuoksi

Talous
 

Kiinan teollisuustuotannon kasvu hidastui syyskuussa. Kiinan valtion virallisen teollisuuden ostopäällikköindeksin mukaan teollisuustoiminnan kasvu kutistui hieman jo toisena peräkkäisenä kuukautena pysyen kolmen vuoden pohjalukemissa.

Ostopäällikköindeksi kertoo talouden toimeliaisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Yli viidenkymmenen pisteen indeksiluku tarkoittaa kasvua ja alle viidenkymmenen jäävä luku supistumista.

Syyskuussa ostopäällikköindeksi oli 49,8. Tulos oli kuitenkin hieman parempi kuin sijoittajat odottivat.

"Se kertoo melko heikosta sisäisestä ja ulkoisesta kysynnästä ja että teollisuussektoriin kohdistuu yhä melko suuria alaspäin vetäviä paineita", Kiinan tilastokeskuksen virkamies Zhao Qinghe sanoi uutistoimisto Reutersille.

Alhaisen kysynnän vuoksi teollisuusyritykset jatkoivat irtisanomisia.

Kiinan tilastokeskuksen virallinen tilasto kertoo suurten teollisuusyritysten tilanteesta.

Reilu viikko sitten julkaistiin sitä luotettavampana pidetty yksityinen Caixin/Markitin ostopäällikköindeksi, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin kiinalaisyrityksiin. Sen antama kuva Kiinan teollisuuden tilasta oli huomattavasti huonompi.

Caixin/Markitin indeksi laski jo seitsemättä kuukautta peräkkäin ja on alhaisimmalla tasollaan yli kuuteen vuoteen. Kiinan talous kasvaa hitainta tahtiaan 25 vuoteen. Maan virallinen kasvuennuste tälle vuodelle on seitsemän prosenttia, mutta kasvun pelätään jäävän alhaisemmaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat