Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottokeskuksia ei ehditä kilpailuttaa

Talous
 

Kaiken kiireen keskellä Maahanmuuttoviraston hallintojohtajaa Jouko Salosta askarruttaa "hyvin relevantti kysymys". Pystyykö valtio pitämään vastaanottokeskusten hintatason hallinnassa?

Kyse on verorahojen käytöstä. Keskusten pyörittämistä ei kuitenkaan nyt kilpailuteta vaan myös yritykset saavat sopimuksensa suorahankintana.

Vaikka keskusten ylläpito yleensä ylittää hankintalain kilpailutusrajan 134 000 euroa, virasto perustelee suorat sopimukset turvapaikkakriisillä ja äärimmäisellä kiireellä.

Kilpailutuksen puutteeseen on jo havahduttu. Poliitikot ovat pitäneet tavoitteena, että se pitäisi valmistella ensi vuonna.

"Ennen tätä kriisiä oli tarkoitus, että kilpailutus toteutuisi vuonna 2017. Onko siihen mahdollisuuksia?" Salonen pohtii.

Muut keskeiset turvapaikanhakijoihin liittyvät menoerät on kilpailutettu. Terveyspalvelut hoitaa Terveystalo ja Lääkärikeskus Aava, ateriat puolestaan Amica, vartioinnin ISS-palvelut, siivouksen nyt Lassila & Tikanoja ja marraskuusta alkaen Sol. Autoja on käytössä Easy KM:n kautta. Tulkkipalvelut tulevat Helsingin seudun asioimistulkkikeskuksesta, Helsingin tulkkipalveluista, Monetrasta, Semantixista ja Turun seudun tulkkikeskuksesta. Sähköt tuottaa Energia Myynti Suomi Oy:n ja Energi Danmarkin muodostama ryhmittymä.

Hallitus on varaamassa maahanmuuton vastaanottoon ensi vuodeksi 158 miljoonaa euroa. "Jos hakijoiden tulo jatkuu tällä tasolla, tarvittava rahamäärä kasvaa. Silloin budjettisumman kaksinkertaistuminenkin on toiveikas luku", Salonen arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat