Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Samsungin televisiot ovat huijanneet energiatesteissä – Tukes: Tuttu tilanne

Tukes vahvistaa televisioiden testitulosten epäluotettavuuden

Talous
 
Rick Wilking Reuters
Samsung kiistää jyrkässä testeissä huijaamisen.
Samsung kiistää jyrkässä testeissä huijaamisen. Kuva: Rick Wilking Reuters

Riippumattomien laboratoriotestien mukaan Samsungin televisiot kuluttavat selvästi enemmän energiaa varsinaisessa käytössä kuin testeissä, kertoo brittilehti The Guardian.

Mittaustuloksia ei ole vielä julkaistu, mutta Guardianin mukaan Samsungin televisioiden kulutus oli niiden perusteella järjestelmällisesti suurempaa kuin testeissä.

Samsungin televisioissa on ominaisuus, joka vähentää television kirkkautta, kun laite näyttää nopeaa liikettä. Tämä ominaisuus pienensi energiankulutusta virallisissa mittauksissa, mutta Guardianin siteeraamissa testituloksissa vaikutusta ei havaittu.

Samsungin edustaja kiistää jyrkästi, että yhtiö olisi huijannut testeissä. Hänen mukaansa ominaisuus pienentää energiankulutusta myös varsinaisessa käytössä esimerkiksi toimintaelokuvia ja urheilua katsottaessa.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastajalle Teemu Hartikaiselle testitulos ei tule yllätyksenä.

"Ei Samsung ole ainoa. Tämä on viranomaisille tuttu tilanne."

Muun muassa Kuluttaja-lehdessä tehdyn testin mukaan useat tv-merkit kuluttivat normaalioloissa yli ilmoitetun energialuokan. Testioloissa niiden kulutus sen sijaan oli ilmoitetun energialuokan mukaista.

Hartikaisen mukaan EU aikoo muuttaa televisioiden energiamerkintää koskevaa asetusta niin, että se kieltää testitilanteen tunnistavan ohjelmanpätkän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat