Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Imagotappio voi unohtua nopeastikin

Talous
 
Rio Gandara HS
Volkswagenin brändit kolhiintuivat päästöskandaalissa.
Volkswagenin brändit kolhiintuivat päästöskandaalissa. Kuva: Rio Gandara HS

Volkswagenilla kestää pahimmillaan vuosia ennen kuin sen brändi toipuu skandaalin aiheuttamasta kolauksesta. Sitä ennen konsernin markkinaosuus henkilöautoissa saattaa lyhyellä aikavälillä laskea, sanoo markkinoinnin professori Lasse Mitronen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

"Kyse on kriisiviestinnästä ja siitä, kuinka nopeasti yhtiössä reagoidaan ja onnistutaan rajaamaan kohua. Nyt volkkari myönsi virheen aika nopeasti, mutta Audin, Skodan ja Seatin ongelmista he eivät sanoneet heti."

Mitrosen mukaan Volkswagen on vielä imagonkorjauksensa ensi vaiheessa. Brändiin tuli lommo ja päästöhuijaus on myönnetty. Seuraavaksi yhtiö pyrkinee korjaamaan kuluttajille aiheuttamansa vahingon. Lopulta jää nähtäväksi, miten tapaus vaikuttaa ihmisten mielikuviin.

"Se on pysyvämpi haitta imagolle, jos sosiaaliseen mediaan jää pidemmäksi aikaa pyörimään juttuja merkistä ja moottoreista: siellähän se brändi muodostuu."

"Sosiaalisen median aikakaudella imagon hallitseminen on vaikeampaa kuin ennen."

Imagotappio voi Mitrosen mukaan näkyä myytyjen autojen määrissä kuukauden kahden kuluttua. Tässä vaiheessa yhtiö saattaa käynnistää tarjouskampanjoita esimerkiksi lisävarusteista vauhdittaakseen myyntiä.

Volkswagenin brändi on kuitenkin ollut vahva, joten sillä on hyvät mahdollisuudet selvitä.

"Jos yhtiö hoitaa kunnialla korjaukset ja on viestinnässään avoin, niin muutaman kuukauden päästä tämä on vain muisto. Tutkimusten mukaan vahva brändi selviää imagotappiosta nopeasti. Mutta jos kriisi laajenee, vielä vuoden tai kahden päästä ihmiset voivat ajatella, että volkkarissa voi olla ongelmia."

Saksalaisen autoteollisuuden maineeseen kohu ei lopulta vaikuta, Mitronen uskoo. Paitsi jos huijauksia paljastuu myös muilta autonvalmistajilta.

"Se olisi koko autoalan imagolle ongelma. Nyt keskeinen kysymys on, että ovatko muut merkit huijanneet myös."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat