Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeiden hallintarekisteri jakaa mielipiteet

Talous
 
Helsingin Sanomat

Noin puolet poliitikoista vastustaa kaikenlaista pörssiosakkeiden hallintarekisteröintiä, ilmenee Finanssialan keskusliiton FK:n teettämästä kyselystä. Viime kesänä tehdyn kyselyn mukaan 48 prosenttia haastatelluista poliitikoista katsoo, että hallintarekisteröintiä ei pitäisi sallia missään muodossa Suomessa.

Jos omistukset julkistettaisiin neljä kertaa vuodessa, 30 prosenttia sallisi hallintarekisteröinnin. 22 prosenttia haastatelluista poliitikoista sallisi hallintarekisteröinnin, jos pankit rakentavat päiväkohtaisen kyselymahdollisuuden omistusrekisteriin.

Tällä hetkellä Suomessa on niin sanottu suoran omistuksen malli, jossa pörssiomistukset voi tarkistaa koska tahansa. Samalla syntyy katkeamaton historiallinen tietokanta kaikesta vallankäyttäjien kaupankäynnistä.

FK:n teettämään kyselyyn vastasi 59 kansanedustajaa ja 37 politiikan taustavaikuttajaa. 141 kansanedustajaa siis jätti vastaamatta kyselyyn. Jokainen FK:n kysymistä malleista heikentäisi vallankäyttäjien pörssiomistusten läpinäkyvyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat