Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen unianturi tulee myyntiin liki 500 Applen kauppaan

Espoolainen Beddit saa tuotteensa liki 500 myymälään ympäri maailmaa

Talous
 
Kaisa Rautaheimo HS
Bedditin tuote on ohut anturi, jonka mittaustuloksia voi seurata mobiililaitteen sovelluksen avulla. Kuvassa on sovelluksen vanhempi versio.
Bedditin tuote on ohut anturi, jonka mittaustuloksia voi seurata mobiililaitteen sovelluksen avulla. Kuvassa on sovelluksen vanhempi versio. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Suomalaisyritys Beddit on päässyt harvinaiseen joukkoon: unta tarkkailevia laitteita valmistava yhtiö saa tuotteensa Applen myymälöiden valikoimaan.

Toimitusjohtaja Lasse Leppäkorven mukaan yhtiön anturi tulee myyntiin Applen verkkokauppaan ja maailmanlaajuisesti vajaaseen 500 perinteiseen kauppaan.

Suomalaisyhtiö ei Leppäkorven mukaan ole aiemmin saanut laitettaan Applen globaaliin jakeluun.

"Siinä on aika jyrkkä karsinta", Leppäkorpi sanoo.

Tätä ennen ainakin osassa Applen myymälöitä on kaupattu suomalaisia Gollan laukkuja ja Unmondayn kaiuttimia.

Bedditin Apple-yhteistyöstä kertoo myös Watch-älykellon ominaisuuksien tukeminen. Päivällä kehoa seuraa älykello, yöllä Bedditin anturi.

"Jos miettii kohderyhmää, niin Applella on juuri oikeanlainen asiakasprofiili tällaiselle tuotteelle", Leppäkorpi kertoo.

Bedditin tuote on ohut anturi, joka asetetaan sänkyyn lakanan alle. Anturi seuraa unta, ja yön etenemisen voi aamulla katsoa mobiililaitteen sovelluksesta. Sovellukselle voi myös antaa aikahaarukan, jonka aikana nukkuva herätetään mahdollisimman kevyestä unesta.

Bedditin juuret ovat silloisessa Teknillisessä yliopistossa, jossa Leppäkorpi ja hänen kollegansa kehittivät keinoja mitata sydämen toimintaa kehon ulkopuolelta. Beddit alkoi toden teolla toimia vuonna 2007, ja monen vaiheen jälkeen yhtiö päätyi kehittämään oman kuluttajatuotteen.

Yhtiö on myynyt 150 dollarin hintaisia antureita Leppäkorven mukaan jo kuusinumeroisen määrän. Ylivoimaisesti suurin markkina on Yhdysvalloissa, mutta myyntiä alkaa olla myös Euroopassa ja Aasiassa.

Bedditin viime vuoden liikevaihto oli neljä miljoonaa euroa, ja ensi vuonna Leppäkorpi toivoo summan kaksinkertaistuvan. Yhtiö työllistää tällä haavaa 18 ihmistä.

Espoolaisyhtiön kasvu on osa maailmanlaajuista ilmiötä, jossa kuluttajat mittaavat itseään sekä hyvinvointiaan erilaisten antureiden ja niihin kytkettyjen älypuhelinten avulla.

Hyvinvointibuumi kutkuttaa myös suuria teknologiayrityksiä. Korealainen Samsung esitteli syyskuussa Sleepsense-nimisen laitteen, joka seuraa unta.

Pienen yhtiön voisi kuvitella olevan vaikeuksissa, kun teknologiajätit tulevat mukaan markkinoille. Leppäkorpi kuitenkin uskoo kilpailun hyödyttävän Bedditiä.

"Kun kilpailijoita tulee enemmän, kuluttajien tietoisuus kasvaa", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat