Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan taloudessa hidastumisen merkkejä

Hidastuminen voi jarruttaa euroalueen epävakaata kasvua

Talous
 

Saksan teollisuustuotanto supistui yllättäen elokuussa, ilmenee talousministeriön keskiviikkona julkaisemista tilastoista.

Teollisuustuotannon supistuminen herätti välittömästi epäilyjä siitä, missä määrin Saksan talous on kärsinyt Kiinan talouskasvun hidastumisesta. Saksa on Euroopan suurin kansantalous, jolla on suuri vaikutus koko maanosan talouden kehittymiseen.

Talousministeriön mukaan kausivaihtelusta tasoitettu teollisuustuotanto supistui elokuussa 1,2 prosenttia heinäkuuhun verrattuna lähinnä kesälomakauden takia.

ING-pankin ekonomisti Carsten Brzeski arvioi uutistoimisto Reutersille, että Saksan talous voi olla menettämässä vauhtiaan.

Commerzbank arvioi keskiviikkona lähettämässään katsauksessa, että lomakausi yksinään ei riitä selittämään teollisuustuotannon supistumista. Commerzbank ennustaa, että Saksan kokonaistuotanto ei ole kasvanut heinä–syyskuussa yhtä paljon kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

Saksan talouskasvun hidastuminen voi siis jarruttaa euroalueen yhä edelleen epävakaata talouskasvua, mikä taas vaikuttaisi suomalaisiin vientiyrityksiin. Suomen tavaraviennin arvosta noin 40 prosenttia suuntautuu euroalueelle.

Syyskuun alussa Euroopan keskuspankki heikensi jo ennustettaan euroalueen talouskasvusta.

Ekonomisteja huolestuttaa myös, missä määrin autoja valmistavan Volkswagenin päästöhuijaus on vaikuttanut Saksan autoteollisuuteen ja teollisuuden maineeseen laajemmin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan saksalaisen teollisuuden työpaikoista joka viides on autoteollisuudessa, jonka osuus Saksan tavaraviennin arvosta oli viime vuonna 18 prosenttia.

Volkswagenin hallituksen puheenjohtaja Hans Dieter Pötsch ilmoitti keskiviikkona, että päästömittauksia huijaavan ohjelmiston korjaaminen ja ongelman laajuuden selvittäminen vievät aikaa.

Toimitusjohtaja Matthias Müller arvioi Frankfurter Allgemeine Zeitungissa, että autojen korjaaminen aloitetaan tammikuussa ja kaikki autot saadaan korjattua vuoden loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat