Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ympäristöhuoltoyritykselle hinnanmuutoksilla on melko pieni vaikutus

Talous
 

Suomessa bensiinin hinnankehitys vaikuttaa niiden yhtiöiden talouteen, jotka käyttävät tai myyvät öljyä ja bensiiniä. Ympäristöhuoltoyritys Lassila & Tikanoja tekee molempia.

Yhtiön talousjohtaja Timo Leinonen sanoo, että öljyn ja polttoaineen hinnanlasku on vaikuttanut kahdella tavalla liiketoimintaan.

"Käytämme 13–14 miljoonaa litraa dieseliä vuodessa, joten hintojen lasku vaikuttaa kuluja leikaten tätä kautta. Toisaalta jäteöljyn hinta vaikuttaa liiketoiminnan yhtälöön toisin päin, sillä saamme myytävästä jäteöljystä vähemmän kuin ennen", Leinonen selvittää.

Jäteöljystä saatava hinta on laskenut 35–40 prosenttia vuodessa, mikä kierrätysyrityksessä merkitsee paljon. Lassila & Tikanoja kerää isoja jäteöljymääriä asiakkailtaan ja myy sitä 10 000 tonnia vuodessa jäteöljyn käsittely-yrityksille.

"Kokonaisvaikutus on joitakin satojatuhansia euroja vuodessa, kun kokonaisliikevaihtomme on 640 miljoonaa euroa vuodessa. Näin ollen öljyn ja polttoaineiden hinnanmuutoksilla on kokonaistalouteen melko pieni vaikutus", Leinonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat