Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia uskoo kansainvälisyyteen

Verkkolaiteyhtiö kertoi keskeisistä johtajanimityksistä

Talous
 

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoitti keskiviikkona keskeisten johtajien nimitykset. Liiketoimintayksiköitä on viisi, joista kolmeen tulee johtaja Alcatel-Lucentista.

Sen lisäksi yhtiö nimitti talous- ja rahoitusjohtajan, asiakasliiketoimintajohtajan, innovaatio- ja operatiivisen johtajan, henkilöstöjohtajan, strategiajohtajan, markkinointijohtajan ja lakiasiainjohtajan, jotka ovat kaikki nokialaisia.

Artikkeliin liittyvät

Alustavissa nimityksissä Nokia näyttää noudattavan yhtiössä jo aikaisemmin omaksuttua ajattelutapaa: ansiot painavat enemmän kuin passi. Keskeisistä johtajista vain yksi on suomalainen: talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila.

Nokia on täysin kansainvälinen yritys, jolla on liiketoimintaa lähes kaikissa valtioissa. Siksi on perusteltua, että passin asemesta yhtiö kiinnittää enemmän huomiota johtajiensa kykyihin ja saavutuksiin.

Ruotsalaiseen kilpailijaansa Ericssoniin verrattuna ero on silti suuri. Ericssonin 13 hengen johtokunnasta vain kaksi ei ole ruotsalaisia.

Suomalaisessa keskustelussa johtajien kansallisuutta on ajoittain korostettu tarpeettoman paljon.

Tuskin kukaan osakkeenomistaja haluaisi yhtiön johtajaksi toiseksi tai kolmanneksi parasta ehdokasta sen takia, että hänellä on tietyn valtion passi.

Yhtiön menestyksen kannalta keskeistä on, että se onnistuu hankkimaan johtajikseen parhaat mahdolliset kyvyt. Siis sellaisia, jotka eivät ajattele asioita jonkin yksittäinen valtion näkökulmasta vaan koko yhtiön etua ajatellen.

Nokian liiketoimintayksiköistä matkapuhelinverkkoja johtaa Nokiassa vuodesta 2012 työskennellyt Samih Elhage ja teknologiayksikköä Nokiassa viime vuonna aloittanut Ramzi Haidamus. Alcatel-Lucentista tulevat kiinteän verkon johtaja Federico Guillén, sovellukset ja analytiikka -yksikön johtaja Bhaskar Gorti ja ip-reitittimien ja optisten verkkojen johtaja Basil Alwan.

Keskiviikon nimitykset korostavat myös sitä, että Nokia tosiasiassa ostaa Alcatel-Lucentin 15,4 miljardilla eurolla.

Keskeisistä johtajista valtaosa on nokialaisia, yhtiön hallituksessa nokialaisilla on enemmistö ja pääkonttori on Suomessa.

Toimitusjohtaja on Rajeev Suri ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Suomen historian suurimman yrityskaupan pitäisi toteutua ensi kesään mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat