Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telia-Soneran entinen johtaja kiistää epäillyn rikoksen

Lahjontaepäilyä Uzbekistanissa on tutkittu jo yli kolme vuotta

Talous
 

Teleoperaattori Telia-Soneran entistä toimitusjohtajaa Lars Nybergiä epäillään avunannosta lahjuksen antamiseen Uzbekistanissa, kertoi Ruotsin televisio (SVT) torstaina. Nyberg ilmoittaa lausunnossaan pitävänsä rikosepäilyä erikoisena.

"Neljättä vuotta kestäneen syyttäjän esitutkinnan aikana minulle ilmoitettiin runsas vuosi sitten, että olen epäiltynä avunannosta lahjusrikokseen. Se ei luonnollisesti ollut mikään miellyttävä kokemus, minkä lisäksi pidän sitä erikoisena. Yhtiön hallitus päätti sijoituksesta Uzbekistaniin kolme kuukautta ennen kuin aloitin toimitusjohtajana."

Nyber kiistää jyrkästi itseensä kohdistuvan rikosepäilyn.

Ruotsissa poliisi epäilee Telia-Soneraa ja sen johtajia lahjonnasta Uzbekistanissa vuonna 2007. Yhtiö osti kolmannen sukupolven matkapuhelintekniikan verkkotoimilupia, taajuusalueita ja numerosarjoja sijoitusyhtiö Takilantilta noin 200 miljoonalla eurolla.

Varojen epäillään päätyneen Takilantin kautta Uzbekistanin diktaattorin Islam Karimovin tyttärelle Gulnara Karimovalle. Rikoksesta epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Poliisi aloitti esitutkinnan Ruotsissa runsaat kolme vuotta sitten. Lahjontaepäilyjä tutkivat myös Hollannin ja Yhdysvaltojen viranomaiset.

Telia-Soneran hallituksen asianajotoimistolla teettämässä selvityksessä ei havaittu merkkejä rikoksesta, vaan ainoastaan yhtiön sisäisten toimintaohjeiden rikkomisesta.

Syyskuun puolivälissä Telia-Sonera ilmoitti vetäytyvänsä Kazakstanista, Uzbekistanista, Azerbaidžanista, Georgiasta, Moldovasta, Tadžikistanista ja Nepalista.

Telia-Soneran suurin omistaja on Ruotsin valtio, jonka omistusosuus on 37 prosenttia. Toiseksi suurin omistaja on Suomen valtio 3,2 prosentin omistusosuudellaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat