Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Carboysista tuli Mekonomen

Ruotsalaiset ovat taitavia luomaan palvelukonsepteja, Motonetin toimitusjohtaja kehuu

Talous
 
kaisa rautaheimo hs
Autonasentajat Sami Murtonen (vas.) ja Juuso Tiihonen ahersivat 29. syyskuuta Mekonomenin korjaamossa Helsingin Hernesaaressa.
Autonasentajat Sami Murtonen (vas.) ja Juuso Tiihonen ahersivat 29. syyskuuta Mekonomenin korjaamossa Helsingin Hernesaaressa. Kuva: kaisa rautaheimo hs

Tuore esimerkki korjaamojen muutoksesta löytyy vaikka Hernesaaresta Helsingistä.

Siellä on toiminut useita vuosia katsastustoimiston kupeessa Carboys-autokorjaamo.

Kesällä se muuttui Mekonomen-ketjukorjaamoksi.

Kun ennen korjaamon seinää koristivat graffitit, nyt julkisivu on maalattu keltamustaksi Mekonomenin brändiohjeiden mukaisesti.

Työntekijöillä on uudet mustat työasut rintaan kirjailtuine etunimineen, ja pesula tuo kahdesti viikossa puhtaat työvaatteet. "Me olemme nyt osa pohjoismaiden suurinta ketjua", korjaamon osaomistaja Besart Kadrija sanoo tyytyväisenä.

Carboys on viime vuosina kasvanut muutaman hengen autokorjaamosta kahdeksan hengen yritykseksi, joka tarjoaa myös rengashotellipalvelua ja autopesua.

Kasvu on saatu aikaan hyväntuulisella palvelulla, kohtuuhinnoilla ja pienillä ylimääräisillä reiluilla teoilla.

Varsinkin etelähelsinkiläiset naiset ovat tykästyneet palveluun, julkiselta puolelta asiakkaina ovat muun muassa poliisi ja tulli, Kadrija paljastaa.

Liikevaihtoa halutaan yhä kasvattaa, ja siihen on otettu avuksi luotettavampi brändi.

Ruotsalainen Mekonomen-ketju noutaa väärät varaosat pois maksutta, neuvoo markkinoinnissa ja tarjoaa erilaisia järjestelmä- ja yhteishankintaetuja – niin kuin kilpailevat ketjutkin.

Vastapalvelukseksi korjaamo sitoutuu ostamaan kaikki varaosansa ruotsalaiselta Mekonomenilta.

Suomalaiset korjaamoketjut ovat antaneet vuonna 2010 Suomeen rantautuneelle Mekonomenille kovan vastuksen, ja ketjun eteneminen Suomessa on ollut perin hidasta.

Ketjun varaosakauppa on Pohjoismaissa noin kuusi kertaa niin suuri kuin Suomen korjaamotukkukaupan ykkösellä Koivunen Oy:llä.

"Mutta kyllä ne ruotsalaiset tulevat", arvelee Broman Groupin hallituksen puheenjohtaja ja Motonetin toimitusjohtaja Eero Broman. Hän kertoo yhtiönsä tutkineen asiaa. Selvityksen mukaan ruotsalaiset olivat hyviä palvelukonsepteissa, koulutuksessa, henkilöstöjohtamisessa ja rekrytoinnissa, Broman listaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat