Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SVT: Puhelinmyyjät huijasivat röyhkeästi

Asiakkaiden vastauksia peukaloitiin äänitallenteissa Ruotsissa

Talous
 

Ruotsissa on paljastunut röyhkeä huijaus. Lisäravintoaineita puhelimitse myyvän yrityksen epäillään käsitelleen myyntipuheluidensa äänitallenteita niin, että näyttäisi siltä kuin asiakas olisi suostunut tilaukseen.

Asiasta kertoi Ruotsin televisio SVT maanantaina. Poliisi tutkii asiaa.

Kuluttaja-asiamies haastoi jo kesällä useita samojen omistajien puhelinmyyntiyrityksiä oikeuteen hämärien myyntimenetelmien vuoksi. Kuluttajia houkuteltiin puhelimitse asiakkaiksi muun muassa ilmaistuotteilla ilman, että heille kerrottiin heidän samalla sitoutuvan tilaamaan yrityksen tuotteita.

Useat asiakkaat kertoivat, että he saivat tilauksen, vaikka he eivät missään vaiheessa myöntyneet tuotteiden tilaamiseen. Tämän lisäksi kuluttajilla on ollut vaikeuksia lakisääteisen peruutusoikeuden kanssa.

Nyt kuluttaja-asiamies kertoo, että Solbrun Beta -niminen yritys on todella suurella todennäköisyydellä käsitellyt myyntitilanteiden äänitallenteita.

"Kun kuuntelimme äänitallenteita, huomasimme, että ne on leikattu oudosti. Sanat kyllä ja totta kai sanottiin oudolla tavalla. Lähetimme materiaalin poliisin teknikoille, jotka ovat vahvistaneet, että niitä on käsitelty", kertoi kuluttaja-asiamies Gunnar Larsson SVT:lle.

"Näyttää siltä, että kun myyjä saa asiakkaan sanomaan kyllä, hän leikkaa sen vastaukseksi kysymykseen kotistudiossaan tai konttorilla. Näin saadaan aikaiseksi sopimus, joka on valheellinen", Larsson totesi.

Syytetty yritys on kieltänyt kaikki väärinkäytökset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat