Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maksuhäiriöisten määrä nousi ennätykseen

Kolmikymppiset miehet riskiryhmä

Talous
 

Maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärä on syys–lokakuun vaihteessa noussut ennätystasolle.

Suomen Asiakastiedon rekisterin mukaan maksuhäiriötä on jo 370 000 ihmisellä. Osuus koko aikuisväestöstä on 8,5 prosenttia. Kolmekymppisillä miehillä häiriöitä on jopa joka kuudennella.

"Huolestuttavan moni maksaa vanhoja luottoja ottamalla uutta lainaa. Jos maksukyky jostain syystä edes hetkeksi pettää, on edessä usein se ensimmäinen maksuhäiriömerkintä, joka estää rahaluoton saamisen kokonaan", sanoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastiedon tiedotteessa.

Maksuhäiriömerkintöjen syynä on ollut keskimäärin 2 100 euron maksamaton saatava.

Samoilla henkilöillä voi olla kuitenkin satoja, jopa tuhat maksuhäiriömerkintää. Yhteensä kuluttajilla on Asiakastiedon rekisterissä yli kuusi miljoonaa merkintää eli keskimäärin jokaisella rekisteröidyllä niitä on 17.

Kaikissa ikäryhmissä alle 25-vuotiaita lukuun ottamatta maksuhäiriöisiä on suhteellisesti nyt selvästi enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Häiriöitä on runsaimmin 25–34-vuotiailla, erityisesti miehillä.

Tämän ikäryhmän miehistä maksuhäiriöisten osuus lähentelee Asiakastiedon mukaan jo 16 prosenttia, mikä on poikkeuksellista.

"Luotonmyöntäjänä suhtautuisin tähän aktiiviseen asiakasryhmään erittäin kriittisesti. Saman ikäisillä naisilla maksuhäiriöriski on selvästi pienempi, sillä heistä maksuhäiriömerkintöjä on noin kymmenellä prosentilla", Muhonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat