Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin pitseriakirjoitus synnytti porun

Talous
 

Poliisi käynnisti maanantaina harmaan talouden torjuntakampanjan, jonka aikana viranomaiset tiedottavat kansalaisille harmaan talouden eri muodoista.

Tiedotuskampanjaan liittyvä pitseriakirjoitus herätti heti ensimmäisestä päivästä lähtien arvostelua ja ihmettelyä sosiaalisessa mediassa ja viestimissä.

"Talousrikostutkijat Anne ja Jutta" -Facebook-profiilissa kerrottiin, että jatkuvasti huomattavan edullisesti tuotteitaan myyvä ravintola toimii luultavasti laittomasti eikä pitsaa voi myydä koko ajan alle kuuden euron.

Poliisin epäiltiin kirjoituksen perusteella keskittyvän pienten yrittäjien pikkurötöksiin, kun taas suuret veronkiertäjät saavat häärätä vapaasti. Poliisitarkastaja Antti Simanainen kiistää tämän.

"Ravintola-ala edustaa aivan minimaalista osaa poliisin tutkinnasta. Se ei vähennä suuriin yrityksiin ja veronkiertoon kohdistuvia tutkintoja", hän sanoo.

"Kyse ei ole siitä, että poliisi kohdistaisi nyt erityisiä toimia pitserioihin. Kampanjassa on kyse harmaan talouden ilmiöistä tiedottamisesta kansalaisille."

Muita teemoja ovat ympäristörikokset ja erilaiset huijaukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat