Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Portugaliin maksettavat yrittäjäeläkkeet menevät verolle Suomessa

Suomi jatkaa neuvotteluja työeläkkeiden verottamisesta

Talous
 

Verohallinto on ottanut kantaa Portugaliin maksettaviin yrittäjien ja maatalousyrittäjien eläkkeisiin. Verohallinnon mukaan Suomesta maksetut yel- ja myel-eläkkeet verotetaan Suomessa, jos niitä ei veroteta Portugalissa.

Suomalaiset yksityisen sektorin eläkkeensaajat ovat voineet hakea eläkkeelleen nollaveroa Portugalissa, mutta verottajan ohje ei enää salli tätä yrittäjille ja maatalousyrittäjille.

Veronmaksajien lakiasiainjohtaja Vesa Korpelan mukaan kyseessä on verottajan selvä kannanmuutos. Hänen mukaansa edellisen ohjeen mukaan Portugalissa asuvalle Suomesta maksettua yrittäjien tai maatalousyrittäjien tai kansaneläkettä ei veroteta Suomessa, ja ne on voinut saada halutessaan Portugalissa verovapaasti.

Verovapaus on ollut mahdollista saada kymmeneksi vuodeksi, jos suomalainen on muuttanut Portugaliin vuoden 2013 alun jälkeen. Verottajan ohjeen mukaan verovapautta ei saa enää myöskään liikennevakuutuslakiin perustuvaan eläkkeeseen tai niiden perusteella maksettavaan työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Suomalaiset voivat edelleen hakea nollaveroa Portugaliin maksettavista muista yksityisen sektorin eläkkeistä. Suomi tosin neuvottelee parasta aikaa Portugalin kanssa verovapauden poistamisesta lähivuosina.

Yksi suunnitelma on, että työeläkkeistä aletaan periä lähdeveroa Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat