Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttaja-asiakkaat vahvistivat Elisaa

Yhtiö paransi arviotaan liiketoiminnan kehittymisestä

Talous
 

Suomen suurin teleoperaattori Elisa paransi osavuosikatsauksessaan arvioitaan liiketoimintansa kehittymisestä tänä vuonna.

Yhtiö arvioi liikevaihdon ja käyttökatteen olevan samalla tasolla tai hieman suurempi kuin viime vuonna. Aikaisemmin yhtiö arvioi niiden olevan samalla tasolla kuin viime vuonna.

Käyttökate on yksi kannattavuuden mittareista. Se tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä. Elisan osake vahvistui perjantaina vajaan prosentin.

Heinä-syyskuussa Elisan liikevaihtoa kasvatti etenkin kuluttajaliiketoiminta. Yhtiön liikevaihto oli 394 miljoonaa euroa, mikä on 10 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Liikevoitto kasvoi miljoonalla eurolla 90 miljoonaan euroon. Liikevaihdon lisääntymisestä suuri osa tuli kuluttajaliiketoiminnasta, jonka osuus koko yhtiön liikevaihdosta oli 64 prosenttia.

Elisan mukaan sen langattomien liittymien määrä kasvoi huhti–kesäkuussa 46 900:lla, ja etenkin neljännen sukupolven matkapuhelintekniikan kysyntä kasvoi. Elisan myymistä puhelimista 92 prosenttia oli älypuhelimia ja sen asiakkaat ovat yhtiön mukaan valmiita maksamaan enemmän nopeiden tiedonsiirtoyhteyksien käytöstä.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan yhtiö on onnistunut parantamaan myös toimintansa tuottavuutta.

"Yleistaloudellinen tilanne on pysynyt haastavana, mutta Elisan kilpailukyky kehittyi hyvin. Vuoden kolmannella neljänneksellä liikevaihto ja käyttökate kasvoivat viime vuoteen verrattuna. Tuloksen kasvua vauhdittivat langattoman datan lisääntyvä kysyntä ja operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantaminen", sanoo Mattila osavuosikatsauksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat